Subsidies voor paardenhouders

13 december 2018
Artikel

De hippische sector is een sector die niet expliciet door de overheid wordt gestimuleerd. Toch zijn er subsidiekansen voor u als paardenhouder. Subsidiefocus heeft de subsidiemogelijkheden voor hippische ondernemers en ondernemers actief in de hippische sector op een rijtje gezet.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Paarden van een paardenhouder

Wilt u meer informatie over subsidiemogelijkheden binnen de paardenhouderij of wilt u weten welke subsidies aansluiten op uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de subsidieadviseurs van Subsidiefocus.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

U kunt de Energie-investeringsaftrek (EIA) toepassen op de aanschaf- en voortbrengkosten van bedrijfsmiddelen die duurzaam of energiebesparend zijn. Deze investeringen staan op de Energielijst 2018. U kunt bijvoorbeeld denken aan de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen vanaf 25 kWp, het verbeteren van isolatie in bestaande gebouwen en LED-verlichtingssysteem.

MIA\Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunt u toepassen op de aanschaf- en voortbrengkosten van innovatieve of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Deze investeringen staan op de Milieulijst 2018. Het fiscale voordeel dat u kunt behalen verschilt per investering.

Subsidie voor innovatie

Bij innovaties kunt u denken aan het ontwikkelen van nieuwe technologische producten, materialen of diensten. Informeer bij Subsidiefocus naar de subsidiemogelijkheden. Mogelijkheden voor innovatiesubsidie zijn bijvoorbeeld Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), subsidies voor sport en subsidie voor samenwerkingsinnovatieprojecten.

Subsidie voor personeel

Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling praktijkleren mogelijk interessant voor u. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus.

Neem voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden in de paardenhouderij contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur een e-mail.

Wilt u meer weten over subsidie voor paardenhouders? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
073-6465336
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan