Subsidies voor paardenhouders

De hippische sector is een sector die niet expliciet door de overheid wordt gestimuleerd. Toch zijn er subsidiekansen voor u als paardenhouder. Epiic heeft de subsidiemogelijkheden voor hippische ondernemers en ondernemers actief in de hippische sector op een rijtje gezet.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Neem contact op met:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Paarden van een paardenhouder

Energie-investeringsaftrek (EIA)

U kunt de Energie-investeringsaftrek (EIA) toepassen op de aanschaf- en voortbrengkosten van bedrijfsmiddelen die duurzaam of energiebesparend zijn. Deze investeringen staan op de Energielijst 2021. U kunt bijvoorbeeld denken aan de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen vanaf 15 kWp, het verbeteren van isolatie in bestaande gebouwen en LED-verlichtingssysteem.

MIA\Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunt u toepassen op de aanschaf- en voortbrengkosten van innovatieve of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Deze investeringen staan op de Milieulijst 2021. Het fiscale voordeel dat u kunt behalen verschilt per investering.

Subsidie voor innovatie

Bij innovaties kunt u denken aan het ontwikkelen van nieuwe technologische producten, materialen of diensten. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), sportsubsidies en subsidies voor innovatieprojecten in samenwerkingsverbanden bieden interessante kansen.

Subsidie voor personeel

Biedt u als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling praktijkleren interessant voor u. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus. Bedrijven die met een SBI-code voor horeca, recreatie of landbouw staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), ontvangen een bonus. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden in de paardenhouderij contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over subsidie voor paardenhouders? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan