Vraag nu WBSO aan

18 januari 2020
Artikel

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) compenseert. U komt in aanmerking voor WBSO als u uw medewerkers S&O laat verrichten of als u als zelfstandig ondernemer zelf S&O-werkzaamheden verricht. 

Portretfoto van Johan van de Vijver
Neem contact op met:
Johan van de Vijver Consultant innovatie
Aanvraag subsidie

Voor meer informatie over het aanvragen van WBSO kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van de consultants van Subsidiefocus.

​De regeling is toegankelijk voor iedere ondernemer in Nederland, ongeacht bedrijfsgrootte of sector. Voor deelname moeten projecten betrekking hebben op onderzoek naar of ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) producten, processen of programmatuur.  

In de praktijk betekent de regeling dat u minder loonheffing afdraagt. Het WBSO-loonbelastingvoordeel wordt berekend over het totaal aan loonkosten voor Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O) plus de overige kosten en uitgaven. Zelfstandigen krijgen een vaste aftrek voor S&O.
Het aanvraagregime voor WBSO is flexibel. Subsidieaanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. In totaal kunt u maximaal drie keer per kalenderjaar WBSO aanvragen voor een periode van drie tot twaalf maanden. De consultants van Subsidiefocus helpen u hier graag bij. 

Innovatiebox

Een S&O-verklaring geeft niet alleen een recht op vermindering van de af te dragen loonbelasting. Onder bepaalde voorwaarden kunt u deze verklaring ook benutten voor de Innovatiebox. De Innovatiebox is een fiscale faciliteit, waarmee de overheid winsten uit innovatie tegen een lager tarief belast. Dit om ondernemers te stimuleren om te innoveren.

Wilt u gebruikmaken van de Innovatiebox, dan kunt u kiezen uit twee mogelijkheden: de standaard Innovatiebox of het Innovatiebox-forfait. Welke regeling voor u het meest gunstig is, is afhankelijk van diverse factoren en verschilt per onderneming. De consultants van Subsidiefocus adviseren u hier graag over. Zo haalt u het maximale uit uw innovatie.

Wilt u meer weten over WBSO? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Johan
Portretfoto van Johan van de Vijver
Consultant innovatie
Bel
073-6465445
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan