Subsidiekansen voor de hightech maakindustrie

Als er één sector wereldwijd vooroploopt is het de Nederlandse hightech maakindustrie. Om ons concurrentievermogen verder te versterken, stimuleert de overheid u met een breed scala aan subsidie- en financieringsmogelijkheden. Handig dat ons Hightechteam niet alleen goed zicht heeft op deze mogelijkheden, maar ook weet wat er speelt in uw branche.

Portretfoto van Joost Janssen
Neem contact op met:
Joost Janssen Manager innovatie
Werknemers buigen over een innovatie

Innovatie

Wilt u investeren in de technologische ontwikkeling van producten, processen of diensten? En sluit uw project aan bij een van de Topsectoren? Dan is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) interessant. Werk u aan een innovatie in Europees verband? Dan biedt Horizon Europe kansen. Dit programma stimuleert wetenschap en innovatie om zo het concurrentievermogen van Europa verder te vergroten.

Duurzame investeringen

Wilt u overstappen op duurzame energie of energiebesparende technieken? De overheid stimuleert u graag met verschillende subsidies en fiscale investeringsregelingen. Denk aan de SDE++- regeling als u wilt investeren in CO2-reductie of hernieuwbare energie. Of de Energie- en Milieu-investeringsaftrek als u een energiezuinig of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel wilt aanschaffen.

Ontwikkeling personeel

De hightech maakindustrie kampt al jaren met een tekort aan gekwalificeerd personeel. De verwachting is dat dat tekort alleen maar zal toenemen. Het zelf investeren in de ontwikkeling van uw personeel is daarom extra belangrijk. En dan gaat het niet alleen om het verder ontwikkelen van kennis en vaardigheden van uw vaste medewerkers. Ook het opleiden van zij-instromers kan helpen om de krapte op de arbeidsmarkt terug te dringen. De overheid ondersteunt u graag met verschillende subsidiemogelijkheden, zoals SLIM, MDIEU en Praktijkleren.

Internationaal

Werkt u in internationaal verband aan onderzoek of technologische ontwikkelingen? Dan is het subsidieprogramma Horizon Europe interessant. De EU wil via dit programma wetenschap en innovatie stimuleren en zo het concurrentievermogen van Europa verder vergroten. Het programma heeft drie pijlers:

  1. excellent onderzoek;
  2. wereldwijde uitdagingen en industriële concurrentie;
  3. innovatief Europa.

Horizon Europe loopt van 2021 tot 2027. Er zijn elk jaar verschillende interessante openstellingen.

Meer informatie

Heeft u vragen over een innovatietraject? Of wilt u meer weten over financiering of subsidies? Neem contact op met Joost Janssen, manager innovatie bij Epiic, via telefoonnummer +3162392845 of e-mail Joost. Samen maken we dromen waar.

Wilt u meer weten over subsidiekansen voor de hightech maakindustrie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu