Sluit u ook aan bij een studieclub

4 mei 2023
Artikel

Heeft u er al eens over nagedacht om aan te sluiten bij een studieclub voor varkenshouders? Een mooie manier om in contact te komen met collega-varkenshouders en van elkaar te leren. Er zijn regionale studieclubs, maar ook studieclubs waarvan de leden uit het hele land komen.

Profielfoto Frank Steenbreker
Neem contact op met:
Frank Steenbreker Senior bedrijfsadviseur
varkens

Studieclubs voor varkenshouders

ABAB begeleidt enkele van deze clubs; onder meer met het organiseren van bijeenkomsten, het regelen van interessante sprekers, het maken van een planning en het uitwisselen van informatie. Komt een groep tot een goed onderwerp of zijn er goede ervaringen met een bepaalde externe spreker? Dan kan dit worden meegenomen in de planning van een andere studieclub.

Onderwerpen variëren van technische onderwerpen, bedrijfseconomische onderwerpen tot onderwerpen gericht op het ondernemerschap. Het is ook mogelijk om een excursie binnen of buiten de sector te organiseren als onderdeel van het programma. De studieclub biedt meerwaarde als de communicatie tussen ondernemers en het delen van informatie vertrouwelijk en open is. De deelnemende varkenshouders bepalen zelf in hoeverre zij individuele technische en financiële resultaten willen delen.

Goede discussie en synergie

De leeftijd van de ondernemers binnen de studieclub varieert. Natuurlijk kan het voordelen hebben als de groep een vergelijkbare leeftijd heeft, bijvoorbeeld bij het afstemmen van de onderwerpen op de fase van het ondernemerschap. De ervaring leert echter dat juist een gevarieerde leeftijd van studieclubleden een goede discussie en synergie geeft tussen generaties in de sector, van veel vlieguren enerzijds en het zien van onbeperkte mogelijkheden anderzijds. Zo leren generaties en ondernemers van elkaar.

Ook bij ABAB leren we veel van onze betrokkenheid bij de studieclubs. Het spiegelen en sparren tussen en met ondernemers helpt ons om nog beter te weten wat er speelt in de sector en wat actuele thema’s zijn die de varkenshouders boeien. Zo kan ABAB een extra bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ondernemerschap van de varkenshouders en het aanscherpen van ieders visie en strategie voor de toekomst.

Deelnemen aan een studieclub?

Bent u varkenshouder en wilt u graag deelnemen aan een studieclub? Of bent u al aangesloten bij zo’n club, zoekt u nieuwe studieclubleden of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van begeleiding van uw studieclub door mij of één van mijn collega’s binnen het varkensteam van ABAB? Neem dan contact op met Frank Steenbreker, senior bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-83046058 of stuur Frank een e-mail.

Wilt u meer weten over studieclubs? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Frank
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu