Ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening

6 februari 2024
Artikel

Voor 2024 wordt er in de zakelijke dienstverlening een lager groeitempo verwacht. In 2023 zakte de volumegroei in naar 2%. In 2024 verwachten we een verdere groeivertraging (+1,5%) voor zakelijke dienstverleners. Ook krijgt de sector dit jaar naar verwachting te maken met meer faillissementen en bedrijfsbeëindigingen, mede door de krapte op de arbeidsmarkt.

Logo van ABAB
Neem contact op met:
ABAB
Zakelijke dienstverlening

Terugval volumegroei

De zakelijke dienstverlening krijgt volgens het CBS in 2024 na twee sterke jaren te maken met een volumegroei van slechts 1,5%. Dit komt door de huidige economische onzekerheid en een krappe arbeidsmarkt binnen de sector. We verwachten dat het personeelstekort voor de komende jaren blijft aanhouden. In 2023 waren er ten opzichte van 2022 tot 35% meer faillissementen in de zakelijke dienstverlening. De verwachting voor 2024 is dat het aantal faillissementen verder toeneemt. 

Lees meer hoe wij u kunnen ondersteunen als ondernemer in de zakelijke dienstverlening.

Efficiënter werken

Het personeelstekort kan deels opgelost wordt door zoveel mogelijk routinematige werkzaamheden te digitaliseren. Door hiermee efficiënt aan de slag te gaan, zijn er minder mensen op de werkvloer nodig om deze taken uit te voeren. Digitalisering betekent wel investering en dat brengt ook hoge kosten met zich mee waarmee u rekening moet houden. 

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen van de zakelijke dienstverlening in 2020? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail ABAB
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan