Jong Ondernemerschap #3: waar zie jij toekomst in?

9 december 2022
Artikel

Tijdens de derde bijeenkomst van het traject Jong Ondernemerschap buigen de jonge agrarische ondernemers zich over het thema 'Waar zie jij toekomst in?'.

Portretfoto van Bas Korsten
Neem contact op met:
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Jong Ondernemerschap #3: waar zie jij toekomst in?

Verdienmodel 

Voor bestaande bedrijven is het door gebouwen en financiering soms lastig om de koers van het bedrijf te wijzigen. Ook de familietraditie en bedrijfshistorie spelen hierbij een grote rol. Tijdens deze bijeenkomst neemt Fons van de Klok van KlokGroep de deelnemers mee in zijn familiegeschiedenis en de positie van zijn bedrijf in de keten. De deelnemers worden aan het denken gezet. Waar ligt je hart? Waar wil jij positie innemen? En hoe doe je dat als familie samen? 

Rolverdeling

In je bedrijf zit je soms met verschillende petten op. Ben je op dat moment het gezinslid, de eigendomspersoon of de beslisser? Een duidelijke afstemming wie welke rol heeft binnen het bedrijf en het gezin is belangrijk. De deelnemers krijgen dan ook het advies om duidelijke afspraken op papier te zetten om uiteindelijke conflicten te voorkomen.

Wendbaar zijn

De agrarische ondernemer van de toekomst moet wendbaar zijn. Niet de oren laten hangen naar de grillen van de politiek, maar kansen zien. De familie Van de Klok geeft inzicht in het belang van kruisbestuivingen. Ook tussen boeren en bouwers zijn er legio mogelijkheden. Welke positie in de keten neem je als ondernemer in: koploper, ontwikkelaar, toepasser of volger? Kortom, ben een OEN (open, eerlijk en nieuwsgierig) en laat OMA (oordeel, mening en aanname) thuis.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap? Neem dan contact op met Bas Korsten via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu