Jong Ondernemerschap #4: Inzicht in je cijfers

16 januari 2023
Artikel

De vierde bijeenkomst van het traject Jong Ondernemerschap heeft als thema Inzicht in je cijfers. Verschillende financieringsdeskundigen delen hun kennis van financieringsmogelijkheden met de deelnemers. 

Portretfoto van Bas Korsten
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Traject Jong Ondernemerschap bijeenkomst 4: Inzicht in je cijfers

Het nieuwe financieren

Het aantal agrarische bedrijven neemt af. Steeds vaker is er geen opvolging. De wereld verandert continu. De jonge ondernemers krijgen het advies om in kansen te denken en op die manier de succesfactoren van hun bedrijf te bepalen. Daarbij zijn vier onderdelen voor een bank belangrijk: de ondernemer, de gesteldheid van het bedrijf, het financieringsniveau en de rentabiliteit. Het algemene advies is: maak een keuze en ontwikkel een plan voor de toekomst van jouw bedrijf.

Crowdfunding

Voor financiering hoeven de jonge agrarische ondernemers tegenwoordig niet meer bij een bank aan te kloppen. Ook crowdfunding is een mogelijkheid en neemt steeds meer toe. Een mogelijkheid van financieren die de deelnemers veelal nog niet overwogen hadden. 

Financierings- en ondernemingsvormen

Dan zijn er ook nog verschillende financierings- en ondernemingsvormen. Bij een familiebedrijfsovername is vaak sprake van een schenking of familielening. Anders is een overname in veel gevallen simpelweg niet mogelijk. Maar communicatie is daarbij noodzakelijk. Maak duidelijke afspraken over rente en aflossen.  

Sparren

Na een culinair intermezzo gaan de jonge agrarische ondernemers in groepjes uiteen voor een verdiepend gesprek met de financieringsdeskundigen. Zo krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen die passen bij hun situatie. Na een afsluitende borrel keren de deelnemers weer huiswaarts. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap? Neem dan contact op met Bas Korsten via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu