Jong Ondernemerschap #3: de agrarische sector in beweging

11 januari 2022
Artikel

Tijdens de derde bijeenkomst van het traject Jong Ondernemerschap buigen de jonge agrarische ondernemers zich over het thema De agrarische sector in beweging.

Portretfoto van Bas Korsten
Neem contact op met:
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Traject Jong Ondernemerschap bijeenkomst 3: De agrarische sector in beweging

Verdienmodel 

Voor bestaande bedrijven is het door gebouwen en financiering soms lastig om de koers van het bedrijf te wijzigen. Ook de familietraditie en bedrijfshistorie spelen hierbij een grote rol. De deelnemers staan in een rondvraag stil bij hun eigen verdienmodel. Het is daarbij belangrijk om vroegtijdig na te denken over waar je over twintig jaar wil staan, ook al is de toekomst onzeker. 

Rolverdeling

In je bedrijf zit je soms met verschillende petten op. Ben je op dat moment het gezinslid, de eigendomspersoon of de beslisser? Ook bij een bedrijfsovername is het goed om af te stemmen welke rol iedereen heeft, zowel binnen de familie als binnen het bedrijf. De deelnemers krijgen dan ook het advies om duidelijke afspraken op papier te zetten. Om conflicten over geld te voorkomen, is het verstandig om ook de broers en zussen mee te nemen in de besprekingen. Ook kan het soms handig zijn om een adviseur in te schakelen die objectief kan beoordelen.

Wendbaar zijn

De agrarische ondernemer van de toekomst moet wendbaar zijn. Niet de oren laten hangen naar de grillen van de politiek, maar kansen zien. Het kan helpen om iedere vijf jaar een plan te maken met waar je over vijf jaar wilt staan. Zo kun je de ontwikkelingen in de sector toepassen in de bedrijfsvoering.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap? Neem dan contact op met Bas Korsten via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu