IT-audit of -advies? Haal de juiste expertise in huis

20 januari 2023
Artikel

Wilt u inzicht krijgen in IT-risico’s of de kwaliteit van uw IT-beheerorganisatie verhogen? Of bent u op zoek naar ondersteuning bij complexe veranderingen op IT-gebied? Bij ABAB Audit & Assurance hebben we de juiste expertise in huis om u te ondersteunen.

Profielfoto van Marco van der Voorden
Neem contact op met:
Marco van der Voorden Directeur Audit & Assurance
ICT codes

Ondersteuning IT-vraagstukken

De impact van ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie wordt steeds groter. De hoeveelheid beschikbare data is enorm en u moet hierop inspelen om succesvol te blijven. Maar lang niet alle ondernemers beschikken hiervoor over de benodigde expertise. De specialisten van ABAB Audit & Assurance ondersteunen u graag bij de volgende onderwerpen:

  • Door de toenemende complexiteit van IT en de bijbehorende beveiligingsrisico’s is het belangrijk om uw IT-systemen op niveau te houden. Wij helpen u om de risico’s binnen uw eigen IT-beheerorganisatie te borgen. 
  • Met een Service Organisatie Control (SOC)-rapportage kunt u aantonen dat uw bedrijfsvoering en dienstverlening voldoet aan bepaalde standaarden. U kunt denken aan een ISAE 3402-rapportage, een privacy-audit of een ISAE 3000-rapportage. Onze IT-auditors geven een onafhankelijk oordeel over uw (IT-) beheersmaatregelen. Zo weet u zeker dat u voldoet aan het afgesproken control framework. 
  • De beheersing van IT-risico’s vraagt om specifieke kennis van uw (IT-)organisatie. We onderzoeken uw kansen en bedreigingen in de digitale transformatie, hoe u omgaat met privacy (AVG)de inrichting van security, IT governance, datamanagement en uw inzet van cloudoplossingen. Wij doen objectief en risico-gebaseerd IT-onderzoek en bieden op basis daarvan betrouwbaar advies én praktische ondersteuning. Zo helpen we u op weg om de volgende stap te zetten in de ‘volwassenheid’ of maturity van uw IT en informatiebeveiliging. 
  • Dankzij de toenemende digitalisering beschikken organisaties over steeds meer data. Het is een vak apart om daar op een slimme manier mee om te gaan. Aan de hand van een grondige data-analyse, ontdekken we verstorende afwijkingen en mogelijke procesoptimalisaties. We analyseren de operationele data uit uw systemen zodat we inzicht kunnen geven in de betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid van uw data. 

Meer weten?

Bent op zoek naar een antwoord op een IT-vraagstuk en mist u daarvoor de benodigde expertise? De specialisten van ABAB ondersteunen u graag. Neem contact op met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance, via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marco
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu