Bewaarplicht voor digitale kassagegevens

22 januari 2021
Artikel

Ondernemers zijn verplicht om digitale kassagegevens te bewaren. De reden hiervoor is dat de Belastingdienst een efficiëntere controle kan uitvoeren. Wat betekent dit voor ondernemers in de praktijk?

Portretfoto van Mark Rebbens
Neem contact op met:
Mark Rebbens Relatiemanager
laptop met kassagegevens

Kies voor het juiste kassasysteem

Vanwege de bewaarplicht moeten ondernemers ervoor zorgen dat zij hun digitale kassagegevens goed bewaren. Sommige kassasystemen overschrijven wekelijks de digitale detailgegevens om zo geheugencapaciteit te besparen. Met deze kassasystemen voldoet u niet aan de gestelde eisen en het is noodzakelijk om hier een oplossing voor te vinden. Er bestaan verschillende kassasystemen, waarmee u eenvoudig  aan de fiscale  regels kunt voldoen. Het advies is om een kassasysteem aan te schaffen met het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen; er is dan in ieder geval geen discussie.

Kassasysteem vormt basis bedrijfsvoering 

Met een goed kassasysteem voldoet u niet alleen aan de fiscale bewaarplicht, u legt ook direct een goede basis voor uw bedrijfsvoering. Kassasystemen hebben tegenwoordig uitgebreide functionaliteiten en geven u inzicht in onder andere transactie-, inkoop- en voorraadgegevens. Wilt u nog meer met deze gegevens doen? Schakel dan met een van onze adviseurs. Wij zijn thuis in uw branche, beschikken over uitgebreide fiscale kennis én hebben verstand van cijfers. We helpen u om op basis van uw cijfers de juiste keuzes voor uw onderneming te maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de bewaarplicht van digitale kassagegevens? Neem contact op met Mark Rebbens, senior klantadviseur, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Wilt u meer weten over bewaarplicht en kassasystemen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mark
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan