ABAB belangrijk in digitale transformatie van bedrijven

14 april 2023
Artikel

Sommige specialismes, zoals die van accountants, fiscalisten en juristen, worden al jaren genoemd als het gaat om beroepen die overbodig worden door digitalisering. Wij merken echter dat deze specialismes nog nooit zo belangrijk en veelgevraagd zijn geweest. Dat blijkt ook uit DX300, een onderzoek naar de koplopers in de digitale transformatie (Leaders) en de bedrijven die met hun diensten en producten de digitale transformatie van Leaders en andere bedrijven mogelijk maken (Enablers).

digitale transformatie

Als Enabler behaalde ABAB de tweede plaats in de categorie Accountancy en advocatuur op de onderdelen Expertise en Kwaliteit. In totaal bemachtigden we in deze categorie de vierde plaats. Een resultaat om trots op te zijn. Dat vindt ook Ronald Meijers, voorzitter raad van bestuur van ABAB:

‘ABAB helpt ondernemers om hun bedrijf gezond te houden. De digitale transformatie is hierbij cruciaal. Het creëert ruimte voor ondernemers om betekenis te geven aan data. Die krijgen namelijk alleen waarde in de context van zijn of haar specifieke omgeving. Het is geweldig om te zien dat onze ondersteuning bij de digitale transformatie zo gewaardeerd wordt.’

Over het onderzoek

De DX300 wordt uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) van de Universiteit van Amsterdam. De 3.176 respondenten van dit onderzoek gaven in totaal 8.186 beoordelingen aan 1.544 bedrijven en instellingen. Alleen respondenten die vanuit hun functie met de betreffende bedrijven hebben gewerkt, konden deelnemen aan het onderzoek naar de Enablers.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan