Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Over de waarde en waardering van ondernemingen bestaan veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat de waarde gelijk is aan de prijs die voor een (gelijksoortige) onderneming is betaald, aan het eigen vermogen of aan x-keer de winst of omzet. Veel van die misverstanden ontstaan door onduidelijkheid over begrippen als economische waarde of markttransacties.

Met het economische waardebegrip uw onderneming waarderen

Dagelijks is iedereen bewust of onbewust bezig met waarderen. Bij elke aankoop die wij doen wordt de transactieprijs gebaseerd op de waarde die vrager en aanbieder hieraan hechten. De consument beoordeelt de aankoop op basis van het ‘nut’ dat de aankoop toevoegt aan haar behoeftes. Bij de waardering van een onderneming is het niet anders. U bent bereid een bepaalde prijs te betalen als de waarde die u eraan toekent hoger is dan de prijs die u ervoor moet betalen.

In dit whitepaper gaan we in op onderdelen van bedrijfswaardering, zoals vrije geldstroom, vermogenskostenvoet en de Adjusted Present Value (APV-methode). Wilt u weten wat de waarde van uw onderneming is? 

Download het whitepaper | Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Meer informatie

Wilt u meer weten over of ondersteuning bij waardebepaling? Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Rob een e-mail. 

Wilt u meer weten over bedrijfswaardering? Neem contact met ons op!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan