Opzetten internationale ondernemingsstructuur

Overweegt u internationaal te gaan ondernemen of doet u dit al? Dan is het belangrijk dat uw multinationale onderneming een correcte ondernemingsstructuur heeft. In het internationale web van per land verschillende complexe fiscale regelgeving, zorgt een goede ondernemingsstructuur voor voordelen en kansen.

Portretfoto van Jeroen Geers
Jeroen Geers Belastingadviseur

Internationale ondernemingsstructuren

Welke structuur voor u de juiste is, hangt af van een groot aantal factoren, zoals het type activiteiten, de gekozen rechtsvorm of de plaats waar de diverse ondernemingsactiviteiten feitelijk plaatsvinden.

ABAB International is gespecialiseerd in de fiscale en juridische begeleiding van multinationale ondernemingen. Of u nu vanuit Nederland wilt uitbreiden naar het buitenland, of in het buitenland gevestigd bent en in Nederland zaken wilt doen. Onze specialisten analyseren uw bestaande structuur, uw internationale ambities en de mogelijkheden en beperkingen van het land waarin u wilt ondernemen. Op basis daarvan adviseren wij u over de mogelijke ondernemingsstructuren en de bijbehorende voor- en nadelen.

Vanzelfsprekend kunnen we u ondersteunen bij het inrichten van de gekozen structuur. Vervolgens zorgen we dat u voldoet aan alle fiscale en juridische verplichtingen:

  • de registratie van de onderneming;
  • het activeren van de diverse fiscale nummers;
  • jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting;
  • aangiften omzetbelasting.

PrimeGlobal: de kracht van lokaal contact

Steeds meer ondernemingen opereren internationaal. Om hierin succesvol te kunnen zijn, is het belangrijk de internationale fiscale regelgeving, maar ook de lokale fiscale regels van de diverse landen, te kennen en correct toe te passen. Daarom is ABAB International als onafhankelijk lid aangesloten bij het PrimeGlobal-netwerk. PrimeGlobal is een internationaal samenwerkingsverband tussen ruim 300 accountants- en adviesorganisaties over de hele wereld. Dit stelt ons in staat u adequaat advies en ondersteuning te bieden bij grensoverschrijdend zakendoen waar ook ter wereld en daarbij de lokale wet- en regelgeving in acht te nemen.

Meer informatie

Wilt u ondersteuning bij het inrichten van de gekozen ondernemingsstructuur of wilt u meer weten over internationaal ondernemen? Neem contact op met Jeroen Geers, belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647288 of stuur Jeroen een e-mail.

Wilt u meer weten over internationale ondernemingsstructuur? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jeroen
Portretfoto van Jeroen Geers
Belastingadviseur
Bel
013-4647288
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan