ABAB en Alfa willen krachten bundelen

28 februari 2024

Om een sterk en onafhankelijk accountants- en advieskantoor te kunnen zijn én blijven, is ABAB al enige tijd op zoek naar samenwerking met een gelijkgestemde partner. Die hebben we nu gevonden: Alfa Accountants en Adviseurs. De komende maanden gaan we een mogelijke fusie onderzoeken. We vinden het dan ook belangrijk dit nieuws met u te delen en u op de hoogte te houden.

Poppetjes praten over samenwerking

Waarom Alfa?

ABAB en Alfa hebben veel overeenkomsten. Onze dienstverlening, klantenportefeuilles en vestigingen vullen elkaar goed aan. Daarnaast onderscheiden we ons beide doordat we graag dicht bij u als klant willen zitten. Zowel ABAB als Alfa kiest voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. We willen graag impact maken. Niet alleen voor onze klanten en stakeholders, maar ook voor de wereld om ons heen.

Samen sterker

Er zijn veel redenen waarom ABAB en Alfa een samenwerking onderzoeken. Allereerst natuurlijk omdat we een stabiel en onafhankelijk accountants- en advieskantoor willen blijven. Zowel voor u als klant, als voor onze medewerkers. Daarnaast zorgt een mogelijke fusie voor veel schaalvoordelen. Het biedt kansen om onze dienstverlening verder uit te breiden. En ook om gezamenlijk te investeren in de verdere digitalisering van onze producten en de transitie naar duurzaamheid. Door onze krachten te bundelen, staan we sterker.

Hoe nu verder?

Op 8 februari hebben we de fusie aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en om toestemming gevraagd. Tot 21 februari kon bezwaar gemaakt worden tegen de voorgenomen fusieplannen. Op 26 februari heeft de ACM de voorgenomen fusie goedgekeurd. De komende maanden spreken we verder met Alfa over de vormgeving van een mogelijke samenwerking. Afhankelijk van de uitkomsten kan de fusie tussen ABAB en Alfa in de eerste helft van 2024 plaatsvinden. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ongeacht de uitkomst van de gesprekken, kunt u natuurlijk blijven rekenen op een onverminderde voortzetting en versterking van onze dienstverlening.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan