ABAB doneert € 2.000 aan Stichting De Stalvrienden

18 juli 2022

ABAB steunt jaarlijks meerdere goede doelen. Dit jaar viel de keuze onder andere op Stichting De Stalvrienden. Ronald Meijers, voorzitter raad van bestuur van ABAB, overhandigde de cheque van € 2.000 aan oprichtster Marieke Hendrikx.    

Ronald Meijers overhandigt de cheque aan Stichting De Stalvrienden

Stichting De Stalvrienden maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking. Dit kan een lichamelijke beperking, chronische ziekte, verstandelijke beperking, meervoudig complexe handicap, autisme, ADHD of een zintuigelijke beperking zijn. Het donatiebedrag van ABAB wordt gebruikt om lessen mogelijk te maken voor kinderen waarvan de ouders niet de middelen hebben om hun kind paardrijles te geven. 

Ronald Meijers: "Wij willen graag van betekenis zijn. Voor onze klanten en onze collega’s, maar ook zeker voor de maatschappij. Met ons donatiebeleid leveren wij dan ook jaarlijks een maatschappelijke bijdrage aan de regio’s waarin wij als ABAB werkzaam zijn. Dit jaar kozen wij onder andere voor Stichting De Stalvrienden. Wij zijn blij dat wij met onze bijdrage kinderen met een beperking waarvan de ouders niet de middelen hebben om hun kind paardrijles te geven kunnen ondersteunen. Het is helaas nog zo dat verzekeraars deze wijze van recreëren niet vergoeden, terwijl het allerlei positieve gezondheidseffecten heeft.” 

Stichting de Stalvrienden is dankbaar voor de steun. Marieke Hendrikx: “Naast het plezier en de ontspanning die onze ruiters aan het paardrijden beleven, zijn er ook tal van therapeutische effecten zichtbaar. En dat is geweldig om te zien! Door de kleine groepjes, de vele aangepaste hulpmiddelen en speciaal opgeleide paarden en instructeurs, liggen de kosten hoger dan op een reguliere manege. En daarom zijn we ook zo dankbaar voor de donatie van ABAB. Deze donatie realiseert paardrijden zonder beperkingen voor de doelgroep.”

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail.

Wilt u meer weten over deze donatie? Onze specialist helpt u graag verder!

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan