‘Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet’

Referentie

Ondernemers Joost en Thea Willems moesten noodgedwongen stoppen met hun nertsenhouderij. Ze maakten gebruik van de nadeelcompensatie en sloopsubsidie en begonnen een caravanstalling. Ook traden zoon en schoondochter toe tot het bedrijf. ABAB begeleidde hen bij dit proces.

In gesprek met:
Joost en Thea Willems, Caravanstalling Rijkevoort
Caravanstalling

Zesendertig jaar lang runden Joost en Thea Willems een nertsenhouderij met zo’n vierduizend dieren in Rijkevoort. “Het bedrijf was echt een onderdeel van ons leven”, vertelt Joost. “We wisten al dat we voor 1 januari 2024 zouden moeten stoppen, maar tegen die tijd zou ik toch met pensioen gaan.” Door coronabesmettingen op nertshouderijen besloot de overheid de nertsenhouderij eerder te verbieden. ”We waren ons al aan het oriënteren over wat we zouden kunnen gaan doen en deden een quickscan bij de gemeente. Zo werd duidelijk wat was toegestaan op ons bedrijf, waar we ook nog een landbouwtak hebben. Na die quickscan vielen er wat dingen af: glastuinbouw was bijvoorbeeld niet toegestaan. Wat wel mocht, was statische opslag, waaronder dus een caravanstalling.”

Nadeelcompensatie en sloopsubsidie

De ondernemers waren al sinds de start van hun bedrijf in 1985 klant bij ABAB, in die tijd nog het boekhoudbureau van de NCB. Na een aantal jaren begon hun toenmalige relatiemanager voor zichzelf en werden ze klant bij hem. Zo’n twintig jaar geleden stapten ze weer over naar ABAB. ABAB verzorgt de complete administratie en de kwartaalaangiftes btw. Bedrijfsadviseur Kees Ligthart hielp hen bij het aanvragen van de nadeelcompensatie en de sloopsubsidie voor nertshouders. Zo was alles in één keer goed geregeld. “Die compensatie krijgen we omdat we drie jaar eerder dan verwacht moesten stoppen, de sloopsubsidie konden we gebruiken voor de ombouw naar caravanstalling. Inmiddels zijn ook mijn zoon en schoondochter toegetreden tot het bedrijf en daarbij begeleiden agrarisch bedrijfsadviseur René van der Heijden en relatiemanager Jan van Bussel ons. Zij adviseren en verzorgen de vof-aktes en dergelijke.”

De ondernemers zijn erg tevreden over de dienstverlening van ABAB. “Onze relatiemanager Jan van Bussel kennen we al langer vanuit zijn vorige functie bij een diervoederbedrijf. Hij kent de sector goed en dat is belangrijk.”

Vertrouwen in de toekomst

Officieel bestaat Caravanstalling Rijkevoort sinds 15 september 2021. Het bedrijf had toen een vergunning om 1.500 m2 van hun stallen hiervoor te gebruiken. Die ruimte was direct na de start al gevuld met caravans en campers. Inmiddels hebben de ondernemers tien jaar lang een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan, waardoor ze nu 4.500 m2 kunnen benutten. En met succes. “Het loopt naar tevredenheid. We runnen de caravanstalling in samenwerking met een overkoepelende organisatie. Zij werven de klanten en hebben een online boekingssysteem om breng- of ophaalafspraken te maken. Dat scheelt voor ons een hoop administratie en ook juridisch is alles goed dichtgetimmerd. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over stoppen met uw bedrijf of omschakelen? Neem contact op met Jan van Bussel, senior relatiemanager, via telefoonnummer 06-20300531 of stuur Jan een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu