Voorkom financiële zorgen na uw overlijden

21 februari 2024
Artikel

Ondernemers staan er vaak niet bij stil dat ook zij voortijdig kunnen overlijden. Heeft u iets geregeld om te voorkomen dat uw partner in dat geval in financiële problemen komt? Een overlijdensrisicoverzekering kan uitkomst bieden.

profielfoto van Mirjam Kraaijkamp
Neem contact op met:
Mirjam Kraaijkamp Financieel planner
Financiële situatie bekijken

Een overlijden heeft veel impact. Niet alleen emotioneel, maar vaak ook financieel. Voor mensen in loondienst is er meestal een nabestaandenpensioen bij het pensioenfonds verzekerd. U bent in de meeste gevallen niet bij een pensioenfonds aangesloten en is er dus ook geen nabestaandenpensioen.

Lees meer over wat onze financiële planners voor u kunnen betekenen.

Hoe laat u uw partner financieel achter na uw overlijden?  

Nederland telt meer dan een miljoen zzp’ers. Zij realiseren zich vaak niet dat, als zij overlijden, hun nabestaanden er financieel op achteruitgaan. Sommige nabestaanden komen zelfs in financiële problemen. Natuurlijk is het mooi als op dat moment familie uw nabestaanden bijstaat of dat er een crowdfundingsactie wordt opgezet, maar wilt u dat uw partner hiervan afhankelijk is?

Financiële zorgen kunt u eenvoudig voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met de uitkering van deze verzekering kunnen uw nabestaanden na uw overlijden hun leven financieel 'op de rit' krijgen. Een financieel plan brengt perfect in beeld wat de financiële situatie van uw nabestaanden is na uw overlijden en wat u kunt regelen om deze situatie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat uw partner en kinderen na uw overlijden kunnen blijven leven zoals u dat wilt. En dat geeft financiële rust. Neem contact op met onze financieel planners, wij helpen u graag om dit plaatje inzichtelijk te maken en zaken goed te regelen. 

Hypotheek aflossen is vaak niet genoeg

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er vaak gekeken of de hypotheek bij overlijden nog betaalbaar is. Zo niet, dan wordt er een overlijdensrisicoverzekering geadviseerd. Deze verzekering keert uit bij overlijden. De hypotheek is dan geheel of gedeeltelijk afgelost. Natuurlijk is het voor de achterblijvende partner fijn om geen hypotheek meer te hebben. Maar is dat wel voldoende?

Zeker in een gezin met (jonge) kinderen is het wegvallen van één van de ouders niet alleen emotioneel, maar ook praktisch een heel moeilijke tijd. Het laatste wat u dan wilt, is dat de achterblijvende partner méér moet gaan werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. U wilt juist dat er ruimte is voor tijd en aandacht voor de kinderen.

De uitkering kan dus ook ingezet worden als aanvulling op het (parttime) inkomen van uw partner, de uitgaven aan vaste lasten en levensonderhoud en/of voor een periode onbetaald verlof om extra aandacht aan de kinderen te geven.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering laat u uw partner financieel gezond achter. De kosten van zo’n verzekering zijn tegenwoordig te overzien. Als u bijvoorbeeld van 25- tot 55-jarige leeftijd (dertig jaar lang) een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering van € 500.000 afsluit, betaalt u gemiddeld nog geen € 14 per maand. Is de verzekering in de toekomst financieel gezien niet meer nodig? Dan kunt u de verzekering op dat moment opzeggen. Of u een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft en wat de hoogte van het verzekerd bedrag moet zijn, hangt af van uw financiële situatie en uw wensen en doelen.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Vraagt u zich af hoe uw nabestaanden er na uw overlijden voor staan? Onze financieel planners brengen graag uw inkomens- en vermogenspositie in kaart. Neem voor meer informatie of advies contact op met Mirjam Kraaijkamp, financieel planner, via telefoonnummer 06-12302053 of stuur Mirjam een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mirjam
profielfoto van Mirjam Kraaijkamp
Financieel planner
Bel
073-6465332
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan