Hoe start u een Turkse onderneming of organisatiestructuur in Nederland?

26 april 2022
Artikel

Met een aangename, persoonlijke samenwerking helpen wij u als Turkish Business Desk graag met het oprichten van een onderneming in Nederland. Wij kunnen u op alle bedrijfsvlakken assisteren. Zo kunt u succesvol uw onderneming opstarten én de juiste beslissingen nemen om uw onderneming  succesvoller te maken. Onze betrokken adviseurs communiceren desgewenst in de Turkse taal met u.

Portretfoto van Süheyl Karakaya
Neem contact op met:
Süheyl Karakaya Belastingadviseur
Bospurusbrug

Waarom ondernemen in Nederland als Turkse ondernemer?

Nederland heeft een strategische ligging in Europa en beschikt over een goede logistieke en technologische infrastructuur. Nederland heeft een open economie met een innovatief karakter. De Nederlandse overheid werkt voortdurend aan de verbetering van het vestigingsklimaat in Nederland. Dit vertaalt zich onder andere in een fiscaal efficiënt beleid, waarvan u als buitenlandse ondernemer direct profiteert. Nederland biedt buitenlandse ondernemers diverse kansen. Wij helpen internationaal georiënteerde ondernemingen deze kansen optimaal te benutten door hen financieel, juridisch en fiscaal te begeleiden.

Ondernemingsstructuur: waar moet u aan denken?

Het is  belangrijk dat u een correcte ondernemingsstructuur inricht. Ongeacht of u vanuit Nederland wilt uitbreiden naar het buitenland, of in het buitenland gevestigd bent en in Nederland zaken wilt doen. Ieder land heeft verschillende en complexe fiscale regelgeving. Daarom is het belangrijk om uw ondernemingsstructuur goed in te richten: dit biedt veel voordelen en kansen.

Welke ondernemingsstructuur voor u de juiste is, hangt af van een groot aantal factoren. Bijvoorbeeld het type activiteiten, de gekozen rechtsvorm of de plaats waar de diverse ondernemingsactiviteiten feitelijk plaatsvinden.

Onze adviseurs  analyseren uw bestaande ondernemingsstructuur, uw internationale ambities en de mogelijkheden en beperkingen van ondernemen in Nederland. Op basis van deze analyse adviseren wij u met onze persoonlijke en effectieve manier van samenwerken over de mogelijke ondernemingsstructuren en de bijbehorende voor- en nadelen.

Inrichten ondernemingsstructuur en verplichtingen

De adviseurs van de Turkish Business Desk ondersteunen u graag bij het inrichten van de gekozen ondernemingsstructuur en het voldoen aan de fiscale en juridische verplichtingen die voor u gelden. Denk aan de registratie van uw onderneming, het activeren van de diverse fiscale nummers, de fiscale aangiften, het samenstellen van de jaarrekeningen, Audit & Assurance, salarisadministraties en andere aspecten van uw bedrijfsvoering.

Wilt u ondersteuning bij het (internationaal) ondernemen of het oprichten van een Nederlandse entiteit?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u ondersteuning bij het opzetten van uw Turkse onderneming in Nederland of daarbuiten? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen over uw internationale ambities? Wij bieden u altijd een warm welkom.

Neem vrijblijvend contact op met Süheyl Karakaya, belastingadviseur, voor een persoonlijke kennismaking via telefoonnummer 013-5915176 of stuur Süheyl een e-mail.

Wilt u meer weten over de Turkish Business Desk? Süheyl Karakaya helpt u graag verder!

E-mail Süheyl
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan