Gebruikelijk loon bij innovatieve startups

21 september 2021
Artikel

Het gebruikelijk loon van een directeur-grootaandeelhouder van een innovatieve startup mag worden vastgesteld op het wettelijke minimumloon. Deze versoepeling zou verlopen per 1 januari 2022, maar deze datum wordt opgeschoven naar 1 januari 2023.

Portretfoto van Ronald van Leeuwen
Neem contact op met:
Ronald van Leeuwen Senior belastingadviseur
personeel achter laptop

Achtergrond versoepeling

Met ingang van 2017 mogen innovatieve startups het loon van hun directeur-grootaandeelhouders vaststellen op het wettelijk minimumloon. Dit loon is lager dan het normbedrag van € 47.000 (2021). Het doel van deze versoepeling is het stimuleren van innovatieve startups door een verbetering van hun liquiditeitspositie. Deze maatregel zou op 1 januari 2022 vervallen, tenzij uit een evaluatie zou blijken dat de maatregel het beoogde effect heeft bereikt. Aangezien de evaluatie nog niet is afgerond, is deze datum opgeschoven naar 1 januari 2023.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over deze toepassing van de gebruikelijk loonregeling bij innovatieve startups? Onze fiscale adviseurs helpen u graag. Neem contact op met Ronald van Leeuwen, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647268 of stuur Ronald een e-mail

Bekijk alle fiscale wijzigingen uit het Belastingplan 2022. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Ronald
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan