Fiscale reminders juli 2024

1 juli 2024
Artikel

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In juli 2024 vragen deze zaken uw aandacht:

  • Aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Loonbelasting
  • Voorlopige aanslag
Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
Man bekijkt papieren

Indienen aangiften IB/Vpb 2022

Heeft u uitstel gekregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2022 op basis van de uitstelregeling voor belastingconsulenten? Dan moest u vóór 1 mei 2024 de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2022 indienen. Heeft u dit nog niet gedaan? Onderneem dan direct actie om te voorkomen dat de Belastingdienst een boete oplegt voor het te laat indienen van uw aangifte.

Indienen aangiften IB/Vpb 2023

Uiterlijk 30 april 2024 moest uw aangifte inkomstenbelasting 2023 ingediend zijn. De aangifte vennootschapsbelasting 2023 moest uiterlijk op 31 mei 2024 door de Belastingdienst ontvangen zijn, als geen uitstel is aangevraagd. Heeft u dit nog niet gedaan, onderneem dan direct actie.

Omzetbelasting

Uiterlijk 31 juli 2024 moet u aangifte omzetbelasting doen over het tweede kwartaal van 2024 of in geval van maandaangiften over juni 2024. U moet de verschuldigde belasting ook op deze datum hebben betaald.

Loonbelasting

Uiterlijk 31 juli 2024 moet u aangifte loonbelasting doen over juni 2024. Ook moet u de verschuldigde belasting uiterlijk op deze datum hebben betaald.

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2023 en belastingrente

Bent u naar verwachting inkomsten- of vennootschapsbelasting verschuldigd? Vraag dan een voorlopige aanslag aan of stel deze bij. De deadline om een aanslag 2023 zonder belastingrente te ontvangen, is inmiddels verstreken. Kom daarom snel in actie en dien alsnog een voorlopige aangifte in om de belastingrente zo veel mogelijk te beperken.

Meer weten? 

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u meer weten over de fiscale dienstverlening van ABAB? Neem contact op met hoofd vaktechniek Belastingadvies Robert Gall. Stuur Robert een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan