‘Alle kennis rondom NEN-certificering beschikbaar’

Samen met zijn vrouw runt Johan van Eemeren de Leuvense vestiging van elektronicagigant Dekimo. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektronica en Printed Circuit Boards. ABAB Global Mobility Services staat Dekimo terzijde bij de NEN-certificering.

In gesprek met:
Johan van Eemeren, Dekimo
Johan van Eemeren

Dekimo is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van elektronica-oplossingen met 400 professionals en vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het diensten- en productenpakket is veelomvattend. Naast het leveren van consultancy op locatie ontwikkelt Dekimo projectmatig in-house software en elektronica, mechatronica-oplossingen en verzorgt het compliance-metingen en -testen. Dekimo Leuven is gespecialiseerd in de lay-out, assemblage en serieproductie van elektronica en printplaten.

Familiebedrijf van oorsprong

Johan van Eemeren: “Ons bedrijf bestaat al ruim 30 jaar en wij hebben ruime ervaring in elektronica- en softwareontwikkeling in sectoren waar producten worden verrijkt met slimme technologieën. Denk aan industrie, automotive & (aero)space, pharma, healthcare, telecom, banking etc. Met onze specifieke kennis en expertise in Leuven, werken we voor aansprekende opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Van oorsprong is deze vestiging een familiebedrijf dat ik samen met mijn echtgenote in 1990 heb opgericht. In 2008 hebben we ons aangesloten bij Dekimo.”

NEN 4400-2 certificering

Dankzij de integratie zijn het klanten- en personeelsbestand aanzienlijk gegroeid. Inmiddels werken er ruim dertig professionals en opdrachtgevers komen steeds vaker van over de grens. Johan: “Dat vraagt om een andere manier van ondernemen en specifieke kennis, o.a. van regelgeving. Zo vroegen steeds meer klanten ons om een NEN 4400-2 certificering. Deze norm beschrijft aan welke eisen je als bedrijf moet voldoen om aantoonbaar ‘verplichtingen uit arbeid’ na te leven. Denk aan zaken als de juiste aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies, het uitvoeren van identiteitscontroles en controles op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland. Specifieke materie dus, waarvoor we de professionele hulp hebben ingeroepen van ABAB Global Mobility Services.”

Veel ervaring met audits

Johans echtgenote is Nederlandse en kende ABAB. Het contact was dan ook snel gelegd. Johan: “Daarnaast werken wij regelmatig samen met de Dekimo Experts-vestiging in Eindhoven. Als Nederlands bedrijf beschikken zij over de NEN 4400-1 certificering. Onze NEN 4400-2 certificering is hierop een mooie aanvulling binnen de groep en noodzakelijk omdat wij vanuit België ook op de Nederlandse markt actief zijn. Dankzij de inzet van ABAB Global Mobility Services beschikken wij inmiddels over de benodigde certificering. Hoe ABAB voor ons van betekenis was? Twee consultants hebben ons begeleid en dat verliep uitstekend. Aan alles merk je dat ABAB veel ervaring heeft met audits. We laten het audittraject dan ook met een gerust hart aan ze over. Inmiddels hebben we onze zaken helemaal op orde. Samen hebben we de personeelsadministratie, de contracten en de arbeidsvoorwaarden doorgelicht en geoptimaliseerd, zodat we nu over het benodigde SNA-certificaat beschikken. Ook intern hebben we dankzij opleidingen de nodige expertise in huis. Voor de halfjaarlijkse vervolgaudits worden we nog bijgestaan door een ABAB-consultant.”

Expansie in Nederland

Johan: “De toegevoegde waarde van ABAB Global Mobility Services ligt op meerdere vlakken. Allereerst beschikken de consultants over ruime kennis en ervaring, zowel op juridisch als fiscaal vlak. Die combinatie is waardevol omdat voor deze NEN-certificering brede kennis nodig is. De meeste kennis hebben de consultants paraat en voor het overige kunnen ze terugvallen op hun team. Naast kennis en ervaring, die het belangrijkste zijn, ervaren wij ook de samenwerking als heel prettig. Na een vrij formele start, mede door corona vanachter het beeldscherm, hebben we elkaar persoonlijk leren kennen en werd de relatie al snel vriendschappelijk. Ik kijk dan ook met plezier terug op de samenwerking en ik ben blij dat we nu helemaal klaar zijn om onze verdere expansie in Nederland gestalte te geven.”

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over NEN-certificering? Neem contact op met de adviseurs van ABAB Global Mobility Services:

Clea Cremers, global mobility specialist - tax, via telefoonnummer 077-3217715, e-mail.

Loes van Baast, global mobility specialist - tax, via telefoonnummer 040-2942601, e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Clea
Portretfoto van Clea Cremers
Global mobility specialist | Tax
Bel
077-3217715
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu