ABAB viert 100-jarig bestaan door van betekenis te zijn

9 januari 2024
Artikel

Met trots viert ABAB dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Een eeuw waarin we van betekenis zijn geweest, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor collega’s en de wereld om ons heen. Deze mijlpaal is dus niet zomaar een viering: het is een ode aan iedereen die heeft bijgedragen aan de geschiedenis van het bedrijf. Daarbij blikken we niet alleen terug, maar kijken we ook vol verwachting naar de toekomst. ABAB's 100-jarig bestaan weerspiegelt dus zowel de rijke erfenis, als alle kansen die nog in het verschiet liggen. 2024 wordt het jaar waarin ABAB proost op de volgende 100 jaar.

Logo van ABAB
Neem contact op met:
ABAB
Collega's in gesprek

Van landelijk begin tot breed spectrum

Het is 1924. Aan de Spoorlaan 350 in Tilburg staan grote houten bureaus netjes opgesteld, bezaaid met stapels papier. Het geluid van ratelende typmachines vult de lucht, vermengd met het gerinkel van telefoons. ABAB werd geboren als ‘het boekhoudbureau van de NoordBrabantse Christelijke Boerenbond’. Nu, een eeuw later, hebben we onze focus verbreed tot meerdere sectoren, waaronder bouw, hightech maakindustrie, e-commerce en logistiek. Met een scala aan diensten voorziet ABAB klanten van advies op diverse gebieden, zoals fiscale en juridische advisering, accountancy, corporate finance, audit & assurance, salarisadministratie, HR-diensten en advies over internationaal zakendoen.

Samen vieren we 100 jaar ABAB

Ter ere van het 100-jarig bestaan organiseren we verschillende evenementen. Een hoogtepunt is de ABAB-reünie, die bovendien de start inluidt van een ABAB-alumnivereniging. In de zomer nodigen we klanten uit voor een inspirerend Zomerfestival. Ook zetten onze medewerkers zich actief in voor diverse goede doelen tijdens de ABAB-doet-week.

Een ABAB-bos

Om tastbaar invulling te geven aan onze Brabantse wortels planten we in februari 2024 een eigen bedrijfsbos in het Brabantse Groene Woud. Dit past in het duurzaamheidsbeleid van ABAB, maar is ook een symbolische markering van de groei die we hebben doorgemaakt. Daarom komt er voor iedere (nieuwe) medewerker een boom in het ABAB-bos.

De toekomst in

Met het oog op de toekomst verkennen we momenteel een fusie met Alfa Accountants & Adviseurs. Ronald Meijers, CEO van ABAB, vertelt daarover: “Net als ABAB, hecht Alfa er veel waarde aan van betekenis te zijn voor al zijn stakeholders en dichtbij klanten en medewerkers te staan. Wij delen de overtuiging dat een organisatie psychologisch en financieel eigendom moet combineren om op de lange termijn succesvol te zijn, vandaar: werknemersparticipatie. Employee Equity in plaats van Private Equity. Een potentiële fusie biedt onze klanten en onze mensen diverse voordelen, denk aan diepere kennis en meer innovatiekracht. Bovendien stelt het onze beide organisaties in staat om gezamenlijk te investeren in verdere digitalisering van een steeds uitgebreidere portfolio aan diensten en te investeren in duurzaamheid in al haar facetten.”

Wilt u meer weten over 100 jaar ABAB? Neem contact met ons op!

E-mail ABAB
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu