ABAB landelijke gouden partner van Boert Bewust

21 juni 2021
Artikel

ABAB is sinds kort officieel gouden partner van de landelijke Stichting Boert Bewust. Zowel ABAB als de stichting willen het contact met de omgeving verbeteren en ondernemers in de land- en tuinbouw stimuleren om contact te zoeken met hun omgeving.

Portretfoto van Ineke Couwenberg
Neem contact op met:
Ineke Couwenberg Marktmanager agro
Ronald Meijers en Marien Borgstein

Samenwerking met de omgeving

De ondertekening van de partnerovereenkomst en de overhandiging van het partnerbordje vonden plaats in het weiland tussen de koeien van familie Wientjes in Sint Anthonis, Boert Bewust deelnemer in het Land van Cuijk. Uiteraard onder het genot van een heerlijk glas koude melk!

ABAB werkt de komende drie jaar samen met Boert Bewust aan de verbinding tussen boeren, tuinders en de samenleving in eigen streek. Het doel van de samenwerking is agrarische ondernemers stimuleren om contact te zoeken met hun omgeving. Alleen zo ontstaat een goede dialoog, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel.

Uitdaging in de voedseltransitie 

“Wij zien de uitdaging die er in de voedseltransitie ligt en willen een bijdrage leveren. Als boeren en burgers zich realiseren dat ze elkaar nodig hebben, helpen wij om aan verbinding te werken. We pakken samen deze handschoen op”, aldus Ronald Meijers, voorzitter Raad van Bestuur ABAB.

De landelijke stichting Boert Bewust, waaronder nu negen streken opereren, is blij met de nieuwe samenwerking. “Boert Bewust zet zich in om boeren in hun kracht te zetten. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we ontzettend blij met ABAB als gouden partner. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder; dat is onze wederzijdse overtuiging”, zegt Marien Borgstein, de nieuwe voorzitter van Stichting Boert Bewust.

Hugo Bens, bestuurslid partnerschappen van de landelijke stichting: “Wij zijn blij dat landelijke partners willen investeren in meer verbinding en betrokkenheid tussen boeren en consumenten. In de streken werken we met lokale partnerschappen en overkoepelend met landelijke partners. Wij blijven op zoek naar nieuwe partners om samen de verbinding met onze maatschappij te verbeteren. De behoefte aan betere verbinding is groot.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem contact op met Ineke Couwenberg, marktmanager agro, via telefoonnummer 013-4647127 of stuur Ineke een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

E-mail Ineke
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu