‘ABAB gaf ons het vertrouwen’

Referentie

29 december 2022 was het zover: familie Van Hoorn zette bij de notaris de laatste handtekening voor de overdracht van Van Hoorn Machining. Na bijna dertig jaar gaven Jack en Ingrid het stokje door aan hun zoon Robin. “ABAB gaf ons het vertrouwen dat we in goede handen waren.”

In gesprek met:
Familie van Hoorn, Van Hoorn Machining
Jack, Ingrid en Robin van Hoorn, Van Hoorn Machining

MCB Nederland, Kloeckner Metals Netherlands en ThyssenKrupp Materials Nederland: het is een greep uit de vele klanten van firma Van Hoorn Machining. Het bedrijf is gespecialiseerd in zaagmachines, opslagsystemen en zaagbanden en is importeur van Duitse producenten KASTO en WIKUS. Waar het stel het bedrijf oprichtte als servicebedrijf in de metaalbewerking in 1995, is Van Hoorn Machining momenteel een grote speler in de metaalbranche. Toen de handtekeningen waren gezet, was het voor Jack en Ingrid wennen. “Ons vierde kindje was niet meer van ons.”

Mooi moment

Na het tekenen ging de familie uit eten en feliciteerde elkaar. “Het was een mooi moment”, begint Robin, inmiddels enkele maanden directeur van het bedrijf met meer dan 3.500 geleverde machines en opslagsystemen. “Ik heb heel wat jaren kunnen wennen aan het idee van dat moment, maar ik had niet verwacht dat het zoveel met me zou doen”, vertelt hij aan de vergadertafel van de vestiging in Veldhoven, één van de twee locaties van Van Hoorn Machining.

Als 16-jarige jongen begon Robin als schoonmaker in het bedrijf. “Om wat bij te verdienen”, vertelt Robin. Volgens zijn vader zei hij toen al dat hij ooit het bedrijf wilde overnemen. “Maar ik moest eerst ergens anders werkervaring opdoen van mijn vader”, aldus Robin. Pas jaren later werd hij operationeel directeur van het familiebedrijf.

Ervaring in de metaalbranche

Het besluit voor een bedrijfsovername door Robin werd gemaakt tijdens de pandemie. “We kregen door dat we een bepaalde leeftijd hadden bereikt”, vertellen Jack en Ingrid. “We kozen ABAB om het traject te begeleiden omdat we al jaren tevreden klant zijn.” Daarnaast was het erg handig dat ABAB ruime ervaring heeft met bedrijfsovernames in de metaalbranche.

Een bedrijfsovername is niet niks, vinden Jack en Ingrid. Het was voor hen daarom moeilijk om het proces uit handen te geven. “Maar ook daar heeft ABAB bij geholpen. We werden door corporate finance adviseur Jurgen Herremans begeleid met goed adviezen. Het is niet makkelijk om alles uit handen te geven, maar ABAB gaf ons het vertrouwen dat we in goede handen waren.”

Alle disciplines in huis

Het is volgens Robin fijn dat ABAB alle expertises zelf in huis heeft. Er komen namelijk behoorlijk wat disciplines kijken bij een overname, zoals legal en belastingadvies. Ook een goed bereikbare relatiemanager was daarom essentieel volgens Jack en Ingrid. “We konden met alle vragen bij relatiemanager Rob de Kroon terecht en hij speelde dit door naar specialisten. Vragen waren snel beantwoord.”

Trots

“Wij kijken positief terug op de overdracht. We hadden gedurende het hele traject de juiste mensen aan tafel die ons goed hebben geadviseerd”, zegt Jack. Ook Robin kijkt positief terug op de overname: “Voorafgaand aan de overname gaf ik aan alles op papier te willen en het proces goed af te ronden. Kant en klaar, dat is gelukt. ABAB neemt alles uit handen.” 

Hoewel Jack en Ingrid van hun pensioen gaan genieten, is en blijft Van Hoorn Machining een bedrijf waar familie van betekenis is. Wanneer aan Robin wordt gevraagd of hij nog iets toe te voegen heeft, hoeft hij daarom niet lang te denken. “Ik ben heel trots op wat mijn ouders hebben opgebouwd. Door het overnameproces en de goede basis van mijn ouders kan ik het bedrijf zorgeloos voortzetten.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Weten hoe onze aanpak voor u van betekenis kan zijn? Wij maken graag tijd voor een kennismaking. Neem contact op met Jurgen Herremans, senior corporate finance adviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647230 of stuur Jurgen een e-mail.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jurgen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu