‘ABAB gaf meteen een goed gevoel’

Referentie

Ruud Huls heeft een vermeerderingsbedrijf in de varkenshouderij met 1300 zeugen en 2500 vleesvarkens. Daarnaast verbouwt hij wintertarwe, maïs, gras en samen met een akkerbouwer aardappelen. Jarenlang zat hij in een vof met zijn ouders. Onlangs nam Huls het bedrijf over en kocht hij een bedrijf als tweede locatie. ABAB hielp hem bij de bedrijfsovername, de herstructurering van zijn bedrijf en de aankoop van de tweede locatie.

In gesprek met:
Ruud Huls, Varkenshouderij Huls
Ruud Huls in zijn varkensstal

Bedrijfsovername

“Leon van Hal, onze relatiemanager bij ABAB, kwam zelf met het idee om de bedrijfsovername naar voren te halen. Hij zag dat ons bedrijf een paar goede jaren tegemoet zou gaan, waarbij het fiscaal voordeliger zou zijn om het bedrijf te herstructureren”, aldus Huls. Vervolgens werd bedrijfsadviseur Pierre van Berkel erbij betrokken om het proces in goede banen te leiden. Daarover vertelt de varkenshouder: “Gelukkig was er weinig discussie, maar het was erg fijn voor mijn ouders, vriendin en mij om onze wensen voor het bedrijf te bespreken.” Inmiddels is Ruud Huls volledig eigenaar van Varkenshouderij Huls.

Samenwerking

De samenwerking met ABAB ontstond zo’n tien jaar geleden. Huls zat toen nog bij een lokaal boekhoudkantoor. “Wij waren een van de weinige klanten in de varkenshouderij en we merkten dat daar specifieke kennis bij nodig is. Ook was ons bedrijf op dat moment erg aan het groeien, waardoor we het gevoel kregen dat we het lokale boekhoudkantoor ontgroeiden.” Op zoek naar een ander accountantskantoor dus. “Bij ABAB hadden we meteen een goed gevoel, niet alleen bij het bedrijf, maar ook bij de mensen die nog steeds bij ons over de vloer komen”, verklaart Huls zijn keuze. “De mensen bij ABAB kennen ons en ons bedrijf goed, waardoor ze goed kunnen inschatten welke ontwikkelingen voor ons van toepassing zijn. Ze denken ook goed mee in onze visie voor het bedrijf.” ABAB helpt Huls bij het toepassen van nieuwe strategieën en het bepalen van de juiste investeringen. Toen Huls zijn onderneming uitbreidde, werkte ABAB een financieringsplan voor hem uit en begeleidde hem in de uitvoering. Daardoor heeft Huls zo efficiënt mogelijk kunnen handelen.

Dienstverlening

Naast bedrijfsadvies en de financiële administratie, maakt varkenshouderij Huls ook gebruik van salaris- en personeelsdiensten en Epiic. “Buiten mijn ouders en vriendin werken er nog twee vaste medewerkers in het bedrijf. ABAB regelt alles wat met personeel te maken heeft voor ons.” Toen Huls in 2018 zonnepanelen aanschafte, regelde hij via het bedrijf waar hij deze kocht ook de aanvraag voor de SDE+-subsidie. “Op gegeven moment hadden we uitstel nodig, wat de consultants van Epiic voor ons geregeld hebben.”

Toekomstvisie

Voor Huls is groeien in omvang geen doel op zich. Wel bekijkt hij nu hoe hij de komende jaren twee oude kraamstallen kan vervangen. “De stallen moeten de komende dertig jaar mee kunnen en dus toekomstbestendig zijn qua regelgeving. Daarom maak ik nu al plannen met bedrijfsadviseur Frank Steenbreker over hoe we dit het beste aan kunnen pakken.” Zijn wens is om zijn bedrijfslocaties verder te ontwikkelen in de toekomst. Over de ontwikkelingen in de sector, zoals de saneringsregeling en stikstofproblematiek, maakt Huls zich niet druk. “Wij gaan gewoon door. Ik kan en wil niet anders. Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar we verwachten geen grote problemen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Leon van Hal, senior bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 0485-561332 of stuur Leon een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Leon
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu