1e bijeenkomst van het traject Jong Ondernemerschap

13 oktober 2023
Artikel

Jezelf beter leren kennen, je eigen roots, maar ook het familie DNA in het bedrijf. Kritisch zijn op het verdienmodel hoort daarbij. Waarmee wordt het geld verdiend en kunnen we dat in de toekomst blijven doen? Met deze vragen werd de zevende editie op 12 oktober 2023 van het traject Jong Ondernemerschap afgetrapt.

Portretfoto van Bas Korsten
Neem contact op met:
Bas Korsten Bedrijfsadviseur
Eerste bijeenkomst Jong Ondernemerschap

Er was weer volop animo voor deelname aan het traject. Uit de aanmeldingen zijn twaalf deelnemers geselecteerd.  Ze voldeden aan de belangrijke criteria voor deelname, waaronder de fase van ondernemerschap waarin zij zich bevinden, motivatie, leeftijd en diversiteit aan sectoren.

Ambities en kwaliteiten

Na een korte introductie kregen de ondernemers meteen een opdracht: teken jezelf in jullie bedrijf. Het bleek een mooie manier om in gesprek te gaan over elkaars ambities en kwaliteiten. Wie ben jij en wat heb jij in de wereld te zetten? Waarom wil jij ondernemer worden en waarom dit bedrijf?

Een uniek bezoek aan boerderij Zonneveld

Met deze gedachte gingen 12 jonge ondernemers op bezoek bij Joop en Linda de Groot van het veelzijdige bedrijf Boerderij Zonneveld. In een poging om hun eigen roots en familie-DNA te onderzoeken. 

Koeienboer Joop gaf een rondleiding over zijn boerderij. Tijdens deze rondleiding deelde hij vol passie en trots zijn kennis over lactosewaarden, voederconversie en stikstofnormen aan de jonge ondernemers.

Linda trekt graag wat meer de wereld in en haalt heel Nederland naar binnen. Vol enthousiasme vertelt ze over de verschillende activiteiten op de boerderij. Ze heeft de sleutel tot het succes in handen: diversiteit met perfectie. Ze houden koeien en kippen, runnen een bed and breakfast, organiseren huisverkoop, bieden vergaderzalen aan en geven rondleidingen. 

De centrale ligging van de boerderij in het land blijkt een unieke meerwaarde te zijn. Het fungeert als de perfecte vergaderlocatie voor bedrijven met vestigingen in zowel de Randstad als Oost-Brabant. Bedrijven zoeken tegenwoordig naar iets anders, maar het moet wel perfect zijn. Linda begrijpt dat als geen ander. 

Samenwerking in het familiebedrijf

Na het diner vertelt Marlies Bosker van Movaeres over de geschiedenis van en de samenwerking in een familiebedrijf. Door ook de verwachtingen en het toekomstbeeld van familieleden tijdig te bespreken, voorkom je frustraties op een later moment. Naast de persoonlijkheden, werden ook de dynamieken in het familiebedrijf in beeld gebracht.

Al met al een interessante en succesvolle bijeenkomst. De volgende bijeenkomst staat gepland op 9 november. De deelnemers krijgen hiervoor de opdracht mee om de historie van het familiebedrijf in beeld te brengen: van het ontstaan tot de ontwikkeling naar het huidige bedrijf.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het traject Jong Ondernemerschap? Neem contact op met Bas Korsten, bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-22930680 of stuur Bas een e-mail.

Wilt u meer weten over het traject Jong Ondernemerschap? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bas
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu