Wat is de Wet verbetering poortwachter?

Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is er de Wet verbetering poortwachter (WVP). De wet moet ervoor zorgen dat werkgevers sneller en effectiever ingrijpen als een werknemer zich ziek meldt. Zowel voor werknemers als werkgevers is verzuim door ziekte namelijk heel vervelend. Zeker als dat verzuim langdurig is en zelfs tot arbeidsongeschiktheid leidt.

Inspanningen werkgever

De Wet verbetering poortwachter vereist dat werkgevers en werknemers zich samen met de arbodienst of de bedrijfsarts inzetten om de werknemer die uitgevallen is zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. En dat brengt een aantal verplichtingen met zich mee. 

Wilt u weten welke actie u moet ondernemen bij een langdurig zieke werknemer? Download de infographic. Hierin vindt u tevens een checklist die helpt om sancties te voorkomen.

Download de infographic | Wet verbetering poortwachter

Meer weten

Wij kunnen u helpen om het proces van verzuim goed te doorlopen. Neem voor meer informatie contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB Salaris- en Personeelsdiensten, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u meer weten over verzuimprocessen en de Wet verbetering poortwachter? Neem contact met ons op!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan