Heeft u plannen om met u bedrijf te stoppen?

Als u met uw bedrijf wilt stoppen, komt er veel op u af. Hoe ga ik mijn vrije tijd invullen? Wat doe ik met de gebouwen? Hoeveel belasting moet ik betalen? Houd ik nog genoeg inkomen? Hoe kan ik vermogen het best overdragen naar mijn kinderen? Dit whitepaper geeft u een overzicht van de zes onderdelen waarmee u rekening moet houden als u overweegt te stoppen met uw bedrijf.

Download het whitepaper | Stoppen met uw bedrijf: zes aandachtspunten

De zes onderdelen van een bedrijfsbeëindiging

Het proces van een bedrijfsbeëindiging is grofweg in te delen in zes onderdelen: emotie, grond, belasting, gebouwen, inkomen en eigen vermogen. De zes onderdelen zijn onderling met elkaar verbonden, met als sluitstuk vaak de fiscale gevolgen. Zorg dat alle aspecten en de onderlinge samenhang inzichtelijk zijn. Uw wensen en behoeften zijn daarbij het uitgangspunt. Wat is uw nieuwe stip op de horizon? Hoe wilt u daarnaartoe? Wat vindt u belangrijk? Laat de kansen en risico’s op verschillende vlakken in kaart brengen, maar vergeet daarbij niet de onderlinge samenhang.

Integrale aanpak

Een integrale aanpak is dus van belang. Verandert u iets op het ene vlak, dan heeft dat gevolgen voor de andere onderdelen. Door de onderdelen afzonderlijk te behandelen, mist u het grote plaatje en doet u zichzelf fiscaal of emotioneel tekort.

Meer weten?

Wilt u meer weten over stoppen met uw onderneming? Neem dan contact op met Mark van Bergen, relatiemanager, via telefoonnummer 06-20704462 of stuur Mark een e-mail

Wilt u meer weten over stoppen met uw onderneming? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mark
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan