Belasting beperken door het kiezen van een andere ondernemingsvorm

Portretfoto van Jan Rijnen
Neem contact op met:
Jan Rijnen Relatiemanager

"Het beperken van belasting betalen door afschrijvingen is de laatste jaren lastiger geworden. Afschrijven op melkquotum is niet meer mogelijk, er is een WOZ-beperking opgelegd op de afschrijving op gebouwen en er zijn restwaardes ingevoerd voor de afschrijving van machines", aldus relatiemanager Jan Rijnen.

Marges te klein voor grote aanslagen

''De beperkingen op afschrijvingen staan in schril contrast met de beperkte marges op melkveebedrijven, waardoor er voor grote belastingaanslagen geen geld is'', stelt Rijnen.

Volgens hem moet de oplossing voor het beperken van belasting betalen daarom gezocht worden in de bedrijfsstructuur. Een bv als ondernemingsvorm biedt extra mogelijkheden, eventueel in combinatie met een maatschap of vof.

Geld op bedrijf houden

Melkveehouder Arian van Heugten uit Lierop vertelt waarom hij destijds een bv heeft opgericht. Met name sinds 2015 zorgt dat voor een behoorlijke belastingbesparing. "We houden graag zoveel mogelijk liquide middelen op het bedrijf, want we zijn altijd met plannen bezig."

Meer weten?

Wilt u weten welke ondernemingsvorm bij u past? Neem contact op met Jan Rijnen,  relatiemanager, via telefoonnummer 040-2942620 of stuur Jan een e-mail.

Wilt u meer weten over welke ondernemingsvorm bij u past? Neem contact met ons op! specialist helpt u graag verder!

E-mail Jan
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu