Transfer pricing

Transfer pricing is een van de grootste risico’s waar een multinationaal opererende onderneming tegenwoordig mee geconfronteerd kan worden. Wij weten precies hoe u aan uw transfer pricing verplichtingen moet voldoen, zowel binnen de Europese Unie als wereldwijd.

Portretfoto van Jeroen Geers
Jeroen Geers Belastingadviseur

Wat is transfer pricing?

Transfer pricing is de prijsbepaling van internationale transacties binnen een multinationale onderneming. Van belang hierbij is dat de diverse onderdelen van deze onderneming op zakelijke basis (‘at arm’s length’) met elkaar moeten handelen. Transfer pricing geeft regels voor het vaststellen van verrekenprijzen bij handel in goederen, diensten, royalty’s en leningen tussen diverse gelieerde concernonderdelen.

Transfer pricing is risico voor multinational

Transfer pricing is een van de grootste risico’s waar een multinationaal opererende onderneming tegenwoordig mee geconfronteerd kan worden. Wereldwijd zijn de fiscale autoriteiten zich namelijk steeds meer bewust van het belang van transfer pricing voor hun belastinginkomsten. Om die reden komen onder meer de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de Europese Unie en de Verenigde staten met steeds meer en uitgebreidere internationale richtlijnen. Ook voeren diverse landen steeds strengere nationale regels in. Deze regels leidden onder meer tot de naheffingsaanslagen van grote bedrijven als Google, Amazon en Apple.

Dezelfde regels zijn voor iedere multinationale onderneming van groot belang. Om het risico op naheffingen en boetes te verminderen, moet u als multinationale onderneming aan kunnen tonen dat u voldoet aan de diverse opgelegde verplichtingen en regels met betrekking tot transfer pricing.

Uw belastingpositie optimaliseren

ABAB International heeft adviseurs gespecialiseerd in transfer pricing met gedegen ervaring in het begeleiden van multinationale ondernemingen. Wij weten precies hoe u aan uw transfer pricing verplichtingen moet voldoen, zowel binnen de Europese Unie als wereldwijd. We analyseren de feitelijke situatie binnen uw onderneming, uw eventueel beoogde herstructureringen en de relevante regelgeving. Op basis daarvan adviseren wij over de acties die nodig zijn om uw belastingpositie te optimaliseren.

Onze diensten omvatten onder meer:

  • het opstellen van de verplichte documentatie;
  • het uitvoeren van de vergelijkbaarheidsanalyses (benchmarking);
  • het vermijden van dubbele belastingheffing;
  • het afsluiten van een ruling (Advance Pricing Agreements) met de belastingdienst om zekerheid vooraf te krijgen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over transfer pricing? Neem contact op met Jeroen Geers, belastingadviseur, via telefoonnummer 013-4647288 of stuur Jeroen een e-mail.

Wilt u meer weten over transfer pricing? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jeroen
Portretfoto van Jeroen Geers
Belastingadviseur
Bel
013-4647288
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan