Branchemonitor melkveehouderij

Via Mijn ABAB heeft u toegang tot de branchemonitoren voor de melkveehouderij. In de specifieke branchemonitor voor uw sector vindt u relevante kengetallen, deelfactoren en vooral vergelijkingsmateriaal.

Erik van Gorp - Portretfoto
Erik van Gorp Agrarisch bedrijfsadviseur

Met de bedrijfsmonitor in Mijn ABAB heeft u uw bedrijfsgegevens en managementinformatie in één overzicht. Uw administratie, die maandelijks of per kwartaal wordt bijgewerkt, vormt de basis, waardoor uw cijfers altijd actueel zijn. In deze monitor kunt u uw resultaten vergelijken met die van de afgelopen perioden of jaren én met die van referentiebedrijven in uw eigen sector. Deze cijfers helpen bij managementbegeleiding door antwoord te geven op vragen als:

• wat is de stand van zaken?

• liggen we op koers?

• waar kunnen (of moeten) we direct bijsturen?

Analyseverslag

Het analyseverslag wordt opgesteld, zodra uw jaarrekening is uitgewerkt. Dit verslag is in veel opzichten te vergelijken met de branchemonitoren in Mijn ABAB. Het bevat namelijk veel kengetallen en een vergelijking met andere bedrijven. Door deze vergelijking kunt u zien op welke punten u goed of minder goed scoort en waar er verbeterpotentieel zit. Op de volgende punten vormt het analyseverslag een aanvulling op de branchemonitor:

• Het analyseverslag is gebaseerd op de jaarrekening, waardoor balansposten ook verwerkt zijn.

• De vergelijkingscijfers in het analyseverslag sluiten nog beter aan op uw bedrijfsopzet.

• Het analyseverslag bevat voor een aantal sectoren ook vergelijkende cijfers van ‘de kopgroep’.

Ondersteuning van ABAB

ABAB biedt u de gewenste ondersteuning. Wij vertalen financiële cijfers in praktische adviezen. Wij denken met u mee en kijken samen met u naar de toekomst. U bepaalt zelf in hoeverre u de administratie uitbesteedt. In alle gevallen heeft u toegang tot Mijn ABAB en de financiële monitor. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de branchemonitor melkveehouderij? Neem contact op met Erik van Gorp, agrarisch bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 040-2942632 of stuur Erik een e-mail

Wilt u meer weten over de branchemonitor melkveehouderij of het analyseverslag? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Erik
Erik van Gorp - Portretfoto
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942632
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan