Actie boerenpakketten voor Oekraïense vluchtelingen levert €55.150 op

30 maart 2022

Nog geen 2.000 kilometer van hier voltrekt zich een humanitaire ramp. Er komt een grote vluchtelingenstroom op gang vanuit Oekraïens oorlogsgebied naar Nederland. Met boerenpakketten vol voedsel en bloemen steken boeren en tuinders hen een hart onder de riem. De oproep aan bedrijven om te doneren was succesvol.  Er is in totaal €55.150 gedoneerd. Goed voor ruim 4.100 boerenpakketten. 

Logo van ABAB
Neem contact op met:
ABAB
Boer en zakenman schudden elkaar de hand over boerenpakketten

Gezamenlijke actie

LLTB, LTO Noord en ZLTO staan aan de basis van deze actie. Maaltijdboxenleverancier Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending van de pakketten. ABAB is mede-initiatiefnemer. Als mede-initiatiefnemer hebben wij ons netwerk ingezet om producten bij agrarische ondernemers te regelen, ondersteunden wij het actieteam en doneerden € 10.000 aan deze actie.

Levering boerenpakketten

De boerenpakketten worden vanaf week 14 2022 verzameld en verpakt.  In totaal zijn er drie weken nodig om alle boerenpakketten op tafel te krijgen bij Oekraïense vluchtelingen in ons land.

Op de verzendlijst

Kent u een gastgezin of opvanglocatie in de buurt, die boerenpakketten met versproducten goed kan gebruiken? Laat het ons weten. Geef naam, adres, woonplaats, e-mail en aantal boerenpakketten door via info@zlto.nl. De rest verzorgt de organisatie van deze actie. 

Wilt u meer weten over dit initiatief? Wij helpen u graag verder!

E-mail ABAB
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan