Omschakelen naar zorgboer

19 februari 2024
Artikel

Heeft u wel eens gedacht over een nevenactiviteit bij uw bedrijf? Past zorglandbouw bij u en/of uw partner? Wellicht is zorgboer worden iets voor u.

Portretfoto van Urban Luijkx
Neem contact op met:
Urban Luijkx Relatiemanager
Zorgboer met kruiwagen in de handen

Waarom zorgboer worden?

Maarten Fischer, directeur van FLZ, over zorgboer worden:

“Zorgboer wordt u omdat u passie heeft voor de zorg voor mensen. Het is een pittige onderneming, maar er zijn gelukkig ook steeds meer hulpmiddelen om u als zorgboer op gang te helpen: kennis en ervaringen van collega-zorgboeren, handboeken, oriëntatie cursussen en meer. En vooral de voldoening om de duur en kwaliteit van leven van zorgcliënten te kunnen verlengen en verbeteren. Dit door de unieke kernwaarden van de zorgboerderij.”

Heeft u alles in huis? 

Dan is een van de eerste stappen vaak een gesprek met je accountant (of bedrijfsadviseur), de Federatie Landbouw en Zorg, je bank en collega-boeren die de stap al eerder maakten.

Stel uzelf daarna de volgende vragen:

  • Kan het bedrijf aangepast worden?
  • Wie gaat de zorg verlenen?
  • Is er ruimte in de markt?
  • Hoe ziet het opbrengsten- en kostenplaatje er uit?

Als u dit op een rijtje heeft, wordt zorglandbouw al een duidelijker transitiepad.

Past zorglandbouw bij u en uw bedrijf?

ABAB is graag van betekenis voor agrarische ondernemers die een bestaand bedrijf willen transformeren en een nieuwe activiteit willen starten. Het is wel belangrijk dat deze beslissing genomen wordt vanuit ondernemerschap en vertrouwen en niet geforceerd. Het opzetten van multifunctionele bedrijfsactiviteiten zoals in de zorg of kinderopvang is complex en uitdagend. Bedenk daarom goed of zorglandbouw bij u en uw bedrijf past.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over zorglandbouw? Neem dan contact op met Urban Luijkx, relatiemanager, via telefoonnummer 0492-579820 of stuur Urban een e-mail.

Wilt u meer weten over zorglandbouw? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Urban
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu