‘Nog dezelfde dag een specialist in huis, dat is goud’

Referentie

Twintig jaar geleden stapte Carmo Electronics, inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, over naar ABAB. Door de groei van het bedrijf en behoefte aan specialisten zijn ze bij ons op het juiste adres voor accountancy, loonadministratie en fiscale zaken.

In gesprek met:
Robert Draaijer, Carmo Electronics
Carmo Electronics

Carmo Electronics is al twintig jaar klant van ABAB. Het bedrijf koos voor ABAB vanwege de brede dienstverlening. ‘We zochten een wat groter kantoor met meer disciplines en specialisten onder één dak.’

Carmo Electronics

In 1994 richtte Robert Draaijer samen met zijn toenmalige compagnon Stephan van der Wegen vanuit de Technische Universiteit in Eindhoven Carmo Electronics op. De twee richten zich in die tijd op het repareren van defecte motorfietsmanagementsystemen. Een gat in de markt, zo bleek. Draaijer: “In de werkplaatshandboeken van de motorfietsen stond dat deze systemen niet gerepareerd konden worden. Ons lukte dat wel. Het was nog best moeilijk om de branche daarvan te overtuigen. In het begin boden we daarom de eerste reparatie gratis aan en daarna wisten bedrijven ons te vinden.”

Wereldwijde webshop en reparaties

Inmiddels levert Carmo Electronics naast deze reparatiedienst ook onderdelen aan via een webshop. Via agentschappen in verschillende landen worden bestellingen geplaatst en onderdelen opgestuurd voor reparatie. “We zijn begonnen met Brabant en breidden toen steeds uit met een provincie erbij. Na Nederland volgde Duitsland en zo zijn we de hele wereld overgegaan. We groeien nog steeds verder door. Inmiddels hebben we agentschappen in Amerika, Australië, Spanje, Portugal, Japan en Singapore. Op dit moment zijn we bezig met uitbreiding in Mexico, Brazilië en Canada. Wij zijn het enige bedrijf dat deze reparaties kan uitvoeren voor alle merken. Het enige wat de groei nog stagneert, is de krappe arbeidsmarkt voor technisch personeel. Zeker met Philips en ASML om de hoek. We zijn dan ook altijd op zoek naar mensen met een elektrotechnische achtergrond en interesse in motortechniek.”

‘Altijd de juiste persoon’

Twintig jaar geleden stapte Carmo Electronics over van een klein boekhoudkantoor naar ABAB. Min of meer toevallig, via de overbuurman die boekhouder is bij ABAB. “Ons bedrijf groeide en we zochten een wat groter kantoor met meer disciplines en specialisten onder één dak. We kwamen bij ABAB terecht voor accountancy, loonadministratie en fiscale zaken. Het is prettig dat we regelmatig contact hebben met onze relatiemanager Marcel van Lierop en dat hij meedenkt hoe we onze ambities kunnen realiseren. Hij weet ook altijd de juiste persoon te vinden. Bijvoorbeeld toen we net klant waren en offline Exact-software gebruikten. Dat werkte niet meer en Marcel stuurde meteen iemand die dit dezelfde dag heeft opgelost. Dat was goud, zo konden wij meteen weer verder. Toen zagen we meteen wat het grote voordeel van ABAB is.”

Vanwege de groei in het buitenland is Carmo Electronics op dit moment samen met de specialisten van het team Handel & E-commerce bezig met een herstructurering van het bedrijf. Er komt bij de bestaande holding met bv een tweede bv, een tussen-bv en een stichting. “De nieuwe structuur helpt ons de risico’s beter te spreiden. We repareren namelijk ook vliegtuigunits en dat onderdeel is moeilijk te verzekeren, omdat verzekeraars vaak Canada en de Verenigde Staten uitsluiten. Vanwege de kosten hebben we dit besluit een tijdje uitgesteld, maar nu is het financieel verantwoord om dit te doen. Ik ben zeker tevreden over de dienstverlening van ABAB.” 

Meer weten? 

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Marcel van Lierop, relatiemanager, via telefoonnummer 06-22779445 of stuur Marcel een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marcel
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu