Kloppen uw voorlopige aanslagen nog? Voorkom belastingrente!

4 november 2023
Artikel

Heeft u een voorlopige aanslag 2023 ontvangen voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting? Controleer dan goed of de aanslag overeenkomt met de feitelijke situatie (uw daadwerkelijke winst of inkomsten). Wijzig de voorlopige aanslag als dit nodig is.

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
belastingrente

Hogere winstverwachting

Verwacht u dat de belastbare winst hoger uitvalt dan de winst waarop de voorlopige aanslag is gebaseerd of heeft u inkomsten gegenereerd die afwijken van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting? Zorg dan dat u uiterlijk eind maart 2024 de voorlopige aanslag laat verhogen. Zo kunt u voorkomen dat u belastingrente verschuldigd bent over de bij te betalen belasting. In de vennootschapsbelasting bedraagt de belastingrente 8% (2023). Vanaf 2024 stijgt de belastingrente voor de vennootschapsbelasting naar 10%. Voor de andere belastingen, waaronder de inkomstenbelasting, is de belastingrente 6%. Vanaf 2024 stijgt de belastingrente voor de andere belastingen naar 7,5%.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de voorkoming van belastingrente? Neem contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur, via e-mail.

Bekijk alle fiscale eindejaarstips

Wilt u meer weten over de voorkoming van belastingrente? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan