Verruiming jubileumuitkering biedt fiscale kansen

30 april 2020
Artikel

Geeft u uw werknemers een uitkering bij een dienstjubileum? Door een recente beleidswijziging kunt u mogelijk vaker gebruikmaken van de zogenoemde diensttijdvrijstelling om deze uitkering belastingvrij te geven. We leggen u graag uit hoe het zit.
 

Portretfoto van Mirjam van de Langerijt
Geschreven door:
Mirjam van de Langerijt Senior belastingadviseur
Fiscaal advies

Fiscale regels jubileumuitkering

In veel cao’s of arbeidsvoorwaarden is een jubileumuitkering opgenomen bij een dienstverband van 12,5, 25 en 40 jaar. De fiscale regels wijken daarvan enigszins af. Een jubileumuitkering is namelijk alleen onbelast bij 25 en 40 jaar diensttijd. Daarnaast moet het gaan om een eenmalige uitkering van maximaal het loon over één maand.

Diensttijd

Tot voor kort telde voor de diensttijd van een werknemer alleen de periode mee dat deze daadwerkelijk bij u in dienst is. De dienstjaren doorgebracht bij andere werkgever(s) mocht u alleen meetellen als er tussen u en de andere werkgever(s) een zodanige verhouding bestond dat het logisch was om de dienstjaren mee te tellen. Denk hierbij aan fusies en wijzigingen van de rechtsvorm, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een bv.

Verruiming begrip diensttijd

Onlangs heeft de Belastingdienst gepubliceerd dat we het begrip diensttijd ruimer mogen uitleggen. U mag de dienstjaren die uw werknemer bij andere werkgevers heeft gewerkt voortaan ook meetellen als dat maatschappelijk gebruikelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin dezelfde cao van toepassing is gebleven op uw werknemer. Ook mag u de vrijstelling toepassen als u voor de jubileumuitkering consistent aansluit bij de dienstjaren die de pensioenuitvoerder hanteert.

Besparing werkgeverslasten

Door de dienstjaren van vorige werkgevers mee te tellen, kunt u mogelijk toch gebruikmaken van de fiscale diensttijdvrijstelling als uw werknemer op basis van de cao recht heeft op een jubileumuitkering bij 12,5 jaar. U bespaart dan werkgeverslasten en uw werknemer ontvangt de uitkering netto. Een win-win situatie dus! Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Als u bijvoorbeeld een waardevolle werknemer extra wilt belonen, kunt u onderzoeken of u de diensttijdvrijstelling mag benutten om die extra beloning onbelast aan uw werknemer te geven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Onze fiscale specialisten staan graag voor u klaar. Neem contact op met Mirjam van de Langerijt, senior belastingadviseur, via telefoonnummer 013-5915140 of stuur Mirjam een e-mail. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mirjam
Portretfoto van Mirjam van de Langerijt
Senior belastingadviseur
Bel
013-5915140
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan