‘Een goede relatie opbouwen, is belangrijk’

Referentie

Jeroen en Nancy Peeters telen met hun bedrijf De Goeije Kroon aardbeien in de kas en aardbeienplanten op twee locaties in Dongen. Al sinds de start van het bedrijf in 2005 zijn ze klant van ABAB, voornamelijk voor accountancy, belastingadvies en voor het aanvragen van subsidies. “De mensen van ABAB zijn benaderbaar en oprecht geïnteresseerd. Dat is fijn.”   

In gesprek met:
Jeroen en Nancy Peeters, De Goeije Kroon
Jeroen en Nancy Peeters in kas met aardbeien bij hun bedrijf De Goeije Kroon

Ruim vijftien jaar geleden kochten de ondernemers een bestaand glastuinbouwbedrijf van een paprikateler. Zij besloten het bedrijf om te bouwen voor het telen van aardbeien. Dat vergde wel flinke investeringen en verbouwingen. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid. Er zijn kassen en een nieuw huis bijgebouwd, er werd meerdere keren grond bijgekocht en in 2018 kwam er een tweede locatie bij, waar een trayveld is aangelegd, een schuur gebouwd en afgelopen najaar een Groen Label Kas is gebouwd. Deze  nieuwe locatie is inmiddels ook voorzien van woonunits voor het personeel. Jeroen Peeters: “Mijn ouders hadden een vollegrondsbedrijf en waren al die jaren klant van ABAB. Voor ons reden om ook bij ABAB aan te kloppen.” Nancy vult aan: “Ik heb zelf een bedrijfskundige achtergrond, dus ik kan ook heel veel zelf doen. We zijn puur voor accountancy naar ABAB gegaan, inmiddels vraagt Epiic ook subsidies voor ons aan. Dat deed ik voorheen ook zelf.” Het gaat dan voornamelijk om subsidies voor verduurzaming. Alle kassen van het bedrijf voldoen aan de eisen van Groen Label. Ook beschikt De Goeije Kroon over diverse certificaten, waaronder Planet Proof.

Een klik

De ondernemers hebben verschillende contactpersonen bij ABAB: relatiemanager Frank Buiks als vast aanspreekpunt, belastingadviseur Ad de Bruijn en aanspreekpunt voor accountancy Jeroen Polling. Nancy: “Met Jeroen bespreek ik de meer operationele zaken. Hij controleert mijn btw-aangiftes en ik kan ook bij hem terecht met vragen over de boekhouding of grootboekrekening. Het is fijn dat deze mensen ook al lang bij ABAB werken. Je krijgt niet steeds met nieuwe mensen te maken. Je wilt toch een goede relatie met elkaar opbouwen. En het is bij dit soort zaken wel fijn als je iemand kent en een band opbouwt. Het is belangrijk dat je een klik met elkaar hebt, je legt toch je hele hebben en houden op tafel. En als er eens iets niet helemaal loopt, wordt er ook naar ons geluisterd en wordt het netjes opgelost.”

Specialisten

Bij de start van de onderneming en de verder groei daarvan stond ABAB Jeroen en Nancy ook bij met het kiezen van de juiste ondernemingsvorm. Jeroen: “Daar kwamen we al pratende samen uit, zij dachten heel goed met ons mee. En als het nodig is, halen zij de goede specialisten erbij om je verder te helpen.” De aardbeientelers vinden ABAB heel laagdrempelig. Nancy: “De mensen met wie wij werken zijn benaderbaar en oprecht geïnteresseerd. Ze gaan naast de ondernemer staan. Dat is fijn, zeker als je bedrijf steeds groter wordt en je steeds vaker ook zelf gaat schakelen met bijvoorbeeld de bank.”

Stip op de horizon

De Goeije Kroon heeft met de afzet van de aardbeien weinig last gehad van de coronacrisis. Jeroen: “Er is heel veel vraag naar aardbeien, dus hier liep alles door. We moesten wel aan allerlei eisen voldoen om ons personeel veilig te laten werken en dat is gelukt. Tot nu toe hebben we nul besmettingen gehad. We zijn alweer aan het nadenken over een eventuele volgende stap, we willen altijd een doel hebben om naartoe te werken; een stip op de horizon.”

Meer weten?

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Frank Buiks, relatiemanager tuinbouw, via telefoonnummer 0165-531426 of stuur Frank een e-mail.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Frank
Portretfoto van Frank Buiks
Relatiemanager tuinbouw
Bel
06–51764930
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu