Werken bij ABAB

Young Professional Program

Dé aanvulling op jouw Accountancy-studie

Je bent nooit uitgeleerd. Daarom kun je bij ABAB blijven leren. Daar investeren we echt in. We hebben meerdere opleidingsprogramma’s waarvan er altijd wel eentje aansluit bij jouw wensen. Het Young Professional Programma (YPP) helpt je bijvoorbeeld bij de route van assistent accountant naar accountant. Maar we hebben ook programma’s voor managers, directeuren en aankomend leidinggevend talent. Managers en directeuren van de toekomst dus.

“Ik wilde doorleren tot ik mijn accountantstitel heb en ABAB

heeft hiervoor een compleet programma.”


- Wilco van Vossen, accountant in Goes

 

Waarom het Young Professional Program?

Het Young Professional Program (YPP) duurt acht jaar en sluit naadloos aan bij de opleiding tot tekenbevoegd AA-accountant. Het opleidingstraject ondersteunt je volledig bij de theoretische opleiding en de verplichte praktijkopleiding. Waarom juist kiezen voor het YPP bij ABAB? Vier goede redenen:

1. Je ontvangt een marktconform salaris

2. 33 verlofdagen. Standaard. En als dat niet genoeg is, kun je er nog vijf bijkopen!

3. Het programma is gericht op zowel theoretische als persoonlijke ontwikkeling

4. Tijdens het programma trek je op met collega’s die in dezelfde fase zitten, zoals tijdens een tweedaagse training!

 

Zo ziet het YPP programma eruit

Tijdens het programma ontwikkel je soft skills en werk je aan vakinhoudelijke kennis, maar ga je ook aan de slag met overtuigingskracht, succesvol netwerken en het politieke spelveld. Aan de hand van verschillende trainingen van experts word je opgeleid tot een tekenbevoegd AA-accountant. Samen werken we toe naar de juiste eindtermen en zorgen we dat je beroepsproducten voldoen aan de gestelde eisen. Aan het eind van het opleidingstraject ben je tekenbevoegd AA-accountant.

Samen aan de slag

Als trainee kom je regelmatig in contact met collega’s die het YPP volgen en in dezelfde fase van de opleiding zitten als jij. Samen gaan jullie aan de slag om bijvoorbeeld ambities en opdrachten op te pakken én vorm te geven als startbekwaam accountant. Samen bespreek je opdrachten en voer je discussies. Omdat het programma regio-overstijgend is, verbreed je direct je netwerk en maak je kennis met collega’s van verschillende kantoren. Daarnaast wordt er elk jaar een tweedaagse training georganiseerd voor alle leerjaren waar er intensief getraind wordt, maar ook hard ontspannen centraal staat. Naast het leren staat samenwerken en gezelligheid namelijk ook voorop!Groeien en verder ontwikkelen

Het laatste jaar van het traject staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Naar aanleiding van gesprekken met je manager en coach kun je kiezen voor een vervolg op je ontwikkeltraject. Zo kun je de commerciële kant op, een senior vaktechnische kant of instromen in het LeiderschapOntwikkelProgramma (LOP) om te ontdekken of de stap naar manager iets voor jou is. Zo word je ook na het doorlopen van het YPP traject ondersteunt in je eigen verdere groei.

Ervaringen van andere YPP’ers

Ben je geïnteresseerd in het YPP en ben je benieuwd naar je voorgangers?  Wilco van Vossen volgde het traject en is sinds 2021 tekenbevoegd accountant. Van het vele klantcontact tot aan de verantwoordelijkheid voor diverse zaken: Wilco heeft het naar zijn zin als tekenbevoegd AA’er. Ook assistent-accountant Frank van Schie volgt het programma:  “Het is leerzaam om informatie en ideeën uit te wisselen en opdrachten met elkaar te bespreken. Het programma bestaat uit vaardigheidscursussen, aandacht voor soft skills en vaktechnische cursussen.”

Meer weten over het Young Professional Program?

Meer weten over ons Young Professional Program? Onze corporate recruiter Clinge helpt je graag verder. Bel of WhatsApp Clinge via telefoonnummer 06-12964429. Je kunt Clinge ook een e-mail sturen