Werken bij ABAB

HAS CarrièrePad

Speciaal voor studenten van de HAS green academy: Geef je carrière een kickstart met dit programma.

Speciaal voor studenten van de HAS Green Academy hebben wij het ‘HAS Carrièrepad’ (HCP):  Een top programma als jij jezelf verder wil ontwikkelen in de sector agri én food. Je start als assistent-accountant maar kunt jezelf al snel specialiseren. Bijvoorbeeld als relatiemanager, als subsidieadviseur óf als bedrijfskundige. Kortom, een voor jou op maat gemaakt programma om je loopbaan verder te ontwikkelen.

Waarom het HAS CarrièrePad?

Wij weten het allang: studenten van de HAS hebben een echte ondernemersmentaliteit én zijn klantgericht. Precies ‘ons’ dna. Om jouw carrière een kickstart te geven, hebben we het HAS CarrièrePad (HCP) opgezet, waarin je de mogelijkheid krijgt om  je ambities binnen ABAB waar te maken. Waarom kiezen voor het HAS Carrièrepad? Vijf goede redenen:

1. Geef je carrière een kickstart en ontwikkel jezelf als assistent-accountant of als relatiemanager, adviseur in de agri & food, bedrijfskundige of subsidieadviseur.

2. Tijdens het programma ontvang je iedere maand een passend salaris.

3. Bij ABAB krijg je een winstdelingsregeling. Die oploopt tot maar liefst 32% van de winst.

4. En je krijgt ook nog eens 33 vakantiedagen. Standaard. Niet genoeg? Koop er gerust een aantal bij óf spaar juist voor een sabbatical.  Zijn die vakantiedagen jou er te veel? Wissel ze gerust in voor extra salaris.

5. Tot slot kennen wij een goede studieregeling als je besluit door te studeren voor AA. In het kort ziet die er als volgt uit: kies je voor een vervolgstudie? Dan betaalt ABAB deze én je mag 50% van de tijd ‘studeren’ onder werktijd.

Benieuwd naar al onze arbeidsvoorwaarden? Check dan ‘Dit zouden jouw arbeidsvoorwaarden kunnen zijn.’

Hoe ziet het HAS CarrièrePad eruit? In het kort:

In het vijf jaar durende programma start je als assistent-accountant bij een van onze veertien vestigingen in Zuid-Nederland. Al tijdens óf na het afronden van het HCP zijn er verschillende doorstroommogelijkheden. Denk aan functies als relatiemanager, adviesvoorbereider bij strategie-advies en assistent-accountant. Ook kun je verder studeren voor accountant (AA/RA). Tijdens het volgen van het HCP helpen wij je natuurlijk bij het maken van een keuze tussen de doorstroommogelijkheden.

Dit is de inhoud van het HAS CarrièrePad

Jaar 1: Je financiële kennis stap voor stap vergroten

Het eerste jaar ligt de focus op het overbruggen van het kennisverschil tussen HAS en HBO-Accountancy. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het bijspijkeren van je financiële kennis. Daarnaast loop je mee met een ervaren (assistent-)accountant.

Jaar 2 en 3: Jezelf verdiepen én persoonlijk ontwikkelen

Het tweede en derde jaar besteden we naast vaktechnische trainingen en trainingen in coachen en begeleiden ook steeds meer aandacht aan de ontwikkeling van je soft-skills. Daarnaast ga je niet alleen aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, maar ook complexe opdrachten en met het begeleiden van stagiairs en startende assistent-accountant. Aan het einde van het derde jaar begin je met het oriënteren op een mogelijke uitstroomrichting.

Jaar 4: Commercie 

Dit jaar ligt de nadruk op de ontwikkeling van jouw commerciële vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van netwerken en gesprekstechnieken. Heeft de commerciële kant jouw interesse gewekt? Dan kun je ervoor kiezen om samen met een relatiemanager deel te nemen aan een acquisitiegesprek en een cross-sell gesprek. Op deze manier krijg je een echt inzicht in het werkveld van een commerciële functie

Jaar 5: Jezelf specialiseren

Jouw ambities en talenten vormen de basis bij ABAB. Wij vinden het belangrijk dat je terecht komt in een functie waar jij je thuis voelt. Samen met jou kijken we welke richting je op wil binnen ABAB. Daarnaast krijg je in dit jaar verschillende (verdiepende) vaktechnische trainingen. Bijvoorbeeld op het gebied van herstructureringen alsook een vervolgtraining op het coachen en begeleiden van junior assistent-accountants. Je krijgt ook training in het situationeel leidinggeven.

Meer weten over het HAS CarrièrePad?

Voor meer informatie over het HAS CarrièrePad én over de toelatingseisen van het programma kun je contact opnemen met een van onze corporate recruiters. Bel of stuur een WhatsApp-bericht naar Chalon via telefoonnummer 06-53220281. Je kunt ook een e-mail sturen naar Chalon.  

Wil je solliciteren? Ga naar de vacaturepagina van het HCP en klik op de knop 'Direct solliciteren'.