Niet elke sollicitatieprocedure verloopt hetzelfde. Een en ander hangt af van de functie waar je op solliciteert, je werkervaring en het team waar je in komt te werken. Uiteindelijk gaat het erom dat we jouw wensen en ons aanbod succesvol op elkaar afstemmen! Hieronder lees je hoe onze sollicitatieprocedure doorgaans verloopt.

Je krijgt snel een reactie

Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen, laten we je zo snel mogelijk iets weten. Heb je na vijf werkdagen geen persoonlijke reactie ontvangen? Dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan. Bel of mail gerust met onze recruiter!

Telefonisch kennismaken

Onze recruiters nemen contact met je op. Zijn er voldoende raakvlakken? Waarom solliciteer je, wat is je motivatie? We stemmen de verwachtingen af en plannen een sollicitatiegesprek in. Als je het prettig vindt om je hierop voor te bereiden, neem dan bijvoorbeeld de medewerkersverhalen eens door om alvast een beeld te vormen.

Het sollicitatiegesprek

We maken nader kennis in een persoonlijk gesprek. Meestal is dit met je toekomstig leidinggevende en een directe collega. Als het van twee kanten klikt, dan krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek.

Het tweede gesprek

Mooi, het eerste gesprek is goed gegaan. Jij bent nog steeds enthousiast. We laten je graag kennismaken met de betrokken directeur en de HX-adviseur. Dan bespreken we ook jouw antwoorden op onze persoonlijkheidsvragen.

Je krijgt een aanbod

We bellen je om te bespreken of er nog steeds sprake is van wederzijds enthousiasme. In dat geval doen we je een contractvoorstel via mail. Daarna volgen de officiële stukken via AFAS. Als je wil, nemen we de contracten even met je door. En we bepalen per wanneer je kunt beginnen!

Aan de slag

Gefeliciteerd! Binnenkort ga je aan de slag als kersverse collega. Wij bereiden speciaal voor jou een warm welkom voor waarin de menselijke ervaring centraal staat. Door middel van twee introductiedagen ga je kennismaken met ons en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat! Welkom bij ABAB!

Kun je niet wachten?

Wil je nu al ABAB-collega’s leren kennen? Of gewoon even dat ABAB-gevoel vasthouden nu je sollicitatie verstuurd is? Bekijk dan zo vaak je wil onze filmpjes :)