Werken bij ABAB

Jouw arbeidsvoorwaarden in het kort

Voel je thuis bij ABAB

Bij ABAB draait het om mensen, om jou. Wat kan en mag je verwachten als je bij ons gaat werken?

Werken in een uitdagende omgeving én de belofte dat jij meewerkt als businesspartner voor ondernemers. Want met bijna honderd jaar ervaring en zevenhonderd betrokken medewerkers, verspreid over veertien vestigingen is ABAB hét verlengstuk van ondernemingen. Daarnaast mag jij je thuis voelen binnen een unieke mix aan collega’s en gezellige kantoren. En natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.

Salaris
Icoon salaris

Eén van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is natuurlijk je salaris. Daarom hebben wij een goed salarishuis én deel je mee in een groot deel van de winst!

Winstdelingsregeling
Icoon winstdelingsegeling

ABAB kent een ruime winstdelingsregeling. De hoogte van de winstuitkering hangt af van de winst voor belastingen in het voorliggende kalenderjaar en kent een staffelconstructie. Over het eerste miljoen winst reserveren we 22% voor uitkering, 23% over het tweede miljoen, 24% over het derde miljoen. Oplopend tot maximaal 32%. In aanmerking komen collega’s die onder het ABAB Personeelshandboek vallen, geen participant zijn en in dienst zijn ten tijde van de uitkering.

Overwerk vrijwillig & toeslag 50%
Arbeidsvoorwaarden overwerk

Overwerken is bij ABAB vrijwillig. Werk je over en is compensatie van overuren in enig kalenderjaar niet mogelijk? Dan ontvang je als je werkzaam bent in salarisschalen A tot en met F per gewerkt overuur je normale uurloon, aangevuld met een toeslagpercentage van 50%.

Leaseregeling
Icoon leaseregeling

Binnen ABAB kennen we een leaseregeling. Passend bij onze duurzaamheidsambities is het uitgangspunt dat je een volledig elektrische leaseauto kiest. Bij ABAB kom je in aanmerking voor een leaseauto als je 10.000 zakelijke kilometers per jaar rijdt en een contract voor onbepaalde tijd hebt voor minimaal 32 uur per week.

Reiskostenvergoeding
Icoon reiskostenvergoeding

Bij ABAB maken we geen onderscheid in de vergoeding tussen zakelijke ritten, woon-werkverkeer of ritten in het kader van je studie. Voor al deze ritten geldt een vergoeding van € 0,30 per kilometer. Daarvan keren we € 0,23 netto uit en € 0,07 bruto. En reis je voor ABAB met de fiets of lopend? Dan ontvang je € 0,40 per kilometer (€ 0,23 netto en € 0,17 bruto). Zo stimuleren we vitaliteit!

Hybride werken
Icoon hybride werken

Werken kan op vele plekken. Wat de meest passende werkplek is, overleg je met je collega’s en leidinggevende. Daarbij vormen de vier ‘O’s het uitgangspunt:

  • Ontmoeten. Fysiek: ter inspiratie, ten behoeve van de kwaliteit van de samenwerking én vanuit betrokkenheid naar elkaar.
  • Overleggen. Soms volstaat digitaal, soms is fysiek beter.
  • Ongestoord werken. Voor de een is dat thuis, voor de ander juist op kantoor.
  • Opleiden. Soms kan dat digitaal, soms past fysiek beter bij het leerdoel.

En werk je thuis? Dan kun je gebruikmaken van een beeldscherm en/of bureaustoel via ABAB. Ook kun je een headset aanvragen.

Thuiswerkvergoeding
Icoon thuiswerkvergoeding

Voel je thuis bij ABAB, het is niet zomaar een belofte. Want bij hybride werken hoort ook een goede thuiswerkvergoeding. Daarom krijg je bij ABAB een vergoeding van € 3 netto op de dagen waarop je volledig thuiswerkt.

Flexibele werktijden
Arbeidsvoorwaarden flexibele werktijden

Wij snappen als geen ander dat je soms privé iets moet regelen. Of het prettig vindt om ’s morgens eerst te sporten voor je werkdag begint. Of misschien ben jij wel een vroege vogel die het heerlijk vindt om de mouwen op te rollen terwijl een ander zich nog een keer omdraait. Het is bij ABAB mogelijk om in overleg met je leidinggevende flexibele afspraken te maken over arbeidstijdpatronen of over begin- en eindtijden van een werkdag. We vertrouwen erop dat je prima zelf in staat bent om binnen de kaders van de benodigde bezetting en klantwensen je werktijden af te stemmen met je collega’s en leidinggevende.
 

Parttimer? Dat staat je loopbaan niet in de weg!
Icoon parttimer

Wij kijken op de eerste plaats naar je kwaliteiten en een werktijdpercentage dat bij jou past. Daarom is parttime werken in elke functie bespreekbaar, ook in een leidinggevende functie. Vanwege de continuïteit richting collega’s en klanten houden we daarbij een ondergrens van 24 uur aan.

Verlof
Icoon verlof

Combineer jij je werk met een jong gezin of droom je van een reis om de wereld? Wij staan voor Bourgondische Betrouwbaarheid: we werken hard, maar ontspannen ook graag hard. Dat zie je terug in ons verlofsaldo van 33 dagen. Heb je hier niet genoeg aan? Dan kun je nog vijf dagen bijkopen! Bovendien kun je verlofdagen terug verkopen aan ABAB, tot een maximum van dertien dagen. Zo kun je flexibel je verlofsaldo ophogen naar maximaal 38 dagen of verlagen naar minimaal twintig dagen. Heb je plannen voor een sabbatical? Of wil je in de aanloop naar je pensioen – met behoud van salaris – minder gaan werken? Bij ABAB kan het. Je kunt namelijk zestig verlofdagen in een verlofspaarpot stoppen hiervoor. Uiteraard vinden we het belangrijk dat je dit in afstemming met je collega’s en leidinggevende doet.

Pensioen? Zo zit dat bij ABAB
Pensioen

We zorgen niet alleen voor je salaris van nu, maar ook voor straks! We spreken met je af dat je maandelijks een premie krijgt gestort op jouw persoonlijke pensioenrekening. Zo weet je dat je ook na je actieve loopbaan verzekerd bent van een goed inkomen! Meer weten over wat de regeling allemaal te bieden heeft? Kijk op Wat is er allemaal geregeld?

Vrijwilligerswerk
Arbeidsvoorwaarden vrijwilligerswerk

Onze visie is er onder andere op gericht om onze leefomgeving beter achter te laten dan we die aantroffen. Hier kunnen we allemaal een bijdrage aan leveren door bijvoorbeeld onszelf in te zetten voor goede doelen. ABAB stimuleert en beloont dit graag door hiervoor aan elke collega acht uur doorbetaald bijzonder verlof per kalenderjaar toe te kennen. 

Jouw ontwikkeling
Icoon jouw ontwikkeling

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. Dat kan bij ABAB op verschillende manieren: door deelname aan interne cursussen (ABAB Academie) of via een intern opleidingstraject. Ga je een externe opleiding of cursus van vergelijkbare omvang volgen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de studieregeling! ABAB vergoedt dan alle werkelijk gemaakte kosten. Denk aan: inschrijving en lessen, verplichte boeken en syllabi, examens en tentamens, reiskosten etc. ABAB investeert daarbij 50% van de tijd voor het bijwonen van opleidingsdagen onder werktijd. Je kunt daarnaast onbetaald verlof opnemen voor studie en de voorbereiding op examens.

Als je gebruik maak van de studieregeling, bouw je een studieschuld op. Deze schuld wordt evenredig afgebouwd vanaf het moment van het behalen van je diploma tot 36 maanden daarna. Dat betekent dat ABAB je studiekosten volledig vergoedt als je in dienst blijft!
 

Meer weten?

Heb je nog vragen over ons arbeidsvoorwaardenpakket? Stel ze gerust. Neem contact op met een van onze corporate recruiters. Bel of whatsapp Clinge via telefoonnummer 06-12964429 of neem online contact op.  

*Alle genoemde dagen en uren gelden bij een fulltime dienstverband. Voor parttimers is uiteraard naar rato van toepassing.