Stefan Dielis

Belastingadviseur in Veldhoven
‘’Ik wil me bij ABAB ontwikkelen als belastingadviseur en als mens.”

Sinds 1 april 2019 werkt Stefan Dielis als belastingadviseur bij ABAB in Veldhoven. Stefan koos bewust voor ABAB omdat hij het leuk vindt om voor mkb-bedrijven in Zuid-Nederland te werken. “Daarnaast kende ik al wat mensen bij ABAB en zij hebben het erg naar hun zin,” aldus Stefan.

Betrokken bij adviestrajecten en herstructureringen

Stefan ging in 2013 studeren in Tilburg. In 2019 studeerde hij af in Fiscale economie en tijdens zijn studie deed hij ervaring op als werkstudent. Als junior belastingadviseur zit hij goed op z’n plek bij ABAB in Velhoven. Stefan: “Ik ben betrokken bij adviestrajecten en herstructureringen van bedrijven en werk samen met collega belastingadviseurs die de adviezen bespreken met klanten. Tot mijn werkzaamheden behoren onder meer het opstellen van verzoeken aan de Belastingdienst, het maken van berekeningen en het beoordelen van aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting van aangiftemedewerkers.”

Echt contact met klanten

“Na mijn studie was ik benieuwd welk accountantskantoor goed bij mij zou passen. Dat bleek ABAB te zijn omdat ABAB zich richt op mkb-bedrijven in Zuid-Nederland. Daarnaast is ABAB een professionele speler in de belastingadvieswereld. Ik denk dat ABAB zich onderscheidt van andere kantoren op het gebied van organisatiestructuur. Als junior ben je direct betrokken bij klantdossiers en heb je ook echt contact met klanten. In die zin heb je al snel veel vrijheid om je werkdag en werkzaamheden zelf in te richten. De sfeer op de werkvloer is informeel en de meer ervaren collega’s zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt.”

“ABAB is verder een goed georganiseerd bedrijf waar de werkprocessen prima geregeld zijn. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk prettige mensen om mee samen te werken en er heerst geen ik-cultuur. Ik voel me gesteund door collega’s en daardoor kom ik tot mooie resultaten en kan ik mij goed ontwikkelen. Met het team ondernemen we regelmatig activiteiten, zoals samen uit eten, een barbecue op kantoor en vrijdagmiddagborrels.”

Totaalbeeld van de klant

“Mijn doel op korte termijn is dat ik me bij ABAB ontwikkel als belastingadviseur en als mens. Dit wil ik bewerkstelligen door samen met mijn collega’s klanten bij te staan in hun bedrijfsvoering en op die manier hun zorg weg te nemen. Het is daarbij van belang om adviezen niet alleen fiscaal te benaderen, maar te kijken naar het totaalbeeld van de klant. Dat maakt het werk ook interessanter. Zo deed ik laatst met mijn collega een mooi project over de toepassing van de innovatiebox. Deze klant ontwikkelt software voor met name de agrarische sector in het buitenland. Door zijn uitvinding kunnen landbouwbedrijven efficiënter groenten en fruit kweken omdat de software onkruid detecteert. Het is mooi dat wij deze klant kunnen helpen met het toepassen van een fiscale faciliteit!”

Vertrouwenspersoon van klanten

“Bij ABAB krijg je alle mogelijkheden om je als startende fiscalist te ontwikkelen. Alle middelen zijn aanwezig. Het is aan jezelf om deze kansen te grijpen en te groeien, zowel als mens als in het belastingadviesvak. Als belastingadviseur van de toekomst ben je in mijn ogen meer dan alleen een professional die de klant belasting probeert te besparen. Je kijkt altijd naar het totaalplaatje en wordt hun vertrouwenspersoon op allerlei gebieden!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Goes Professional
Belastingadviseur Belastingadvies