Süheyl Karakaya

Belastingadviseur ABAB International in Tilburg
“ABAB heeft vertrouwen in mijn ontwikkeling”

Na zijn masterstudie International Business Taxation aan Tilburg University, wilde Süheyl Karakaya als Turkse fiscalist graag het Nederlandse bedrijfsleven ervaren. Het liefst in een organisatie waar hij ook meer vertrouwd kon raken met de Nederlandse taal. Hij vond zijn plek bij ABAB door simpelweg een vraag te durven stellen.

Hoe ben je bij ABAB terecht gekomen?

“Bij een alumni netwerkbijeenkomst vroeg ik de aanwezigen hoe mijn kansen waren bij lokale ondernemingen. Dit vanwege mijn Nederlands, dat nog niet op het juiste niveau was. Één van mijn huidige collega’s bij ABAB hoorde dat en nodigde me meteen uit voor een gesprek. Hij was vriendelijk en ik werd nieuwsgierig. Het gesprek ging goed. Ze gaven aan dat ze me de tijd wilden geven om mijn Nederlands te verbeteren en dat ik met internationale klanten kon werken in het Engels. Ik voelde me gewaardeerd en vertrouwd door ABAB. Daarom wilde ik graag bij hen werken.”

Waar hou jij je allemaal mee bezig?

“Ik ben belastingadviseur bij het team International en mijn expertise is transfer pricing. Bij transfer pricing draait het om het bepalen van prijzen van de onderlinge transacties binnen een internationale onderneming. Hier komen complexe belastingregels bij kijken. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de Turkish Business Desk van ABAB.”

Wat doet de Turkish Business Desk?

“De Turkish Business Desk bestaat al een aantal jaar en ondersteunt Turkse bedrijven die zaken willen doen in Nederland. Mijn expertise in transfer pricing komt hierbij goed van pas. Wij als ABAB adviseren deze bedrijven daarnaast over thema’s als accountancy, audit en assurance, fiscaal en juridisch. We ondersteunen ook als een Turks bedrijf zich in Nederland wil gaan vestigen. Daarnaast zijn er soms ook culturele verschillen in het zakendoen waarover we adviseren. Zo verwachten Turkse ondernemers vaak snelle rapporten en verslagen over zaken, maar ik leg ze dan uit dat het in Nederland misschien wat langer duurt, maar dat dit niet betekent dat er niet gewerkt wordt. Alles wordt juist goed doordacht en overwogen en de adviezen zijn dan ook zeer betrouwbaar.”

Hoe bevalt het je bij ABAB?

“Het bevalt me goed. De samenwerking in het team is prettig bijvoorbeeld. We hebben een wekelijkse fiscaal-technische bespreking waarin we cases inbrengen en ook elkaar adviseren en op ideeën brengen. Verder heeft iedereen aandacht voor een goede werk-privébalans. We zorgen ervoor dat je niet in je vrije tijd ook nog met werk bezig moet zijn, dat is wel zo gezond. Ook wil ik me nog verder ontwikkelen in de interactie met cliënten en daarin krijg ik van ABAB alle steun. Het is een organisatie waar je kunt groeien.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies
Belastingadviseur Belastingadvies Uden Professional