Roy Hoven

Directeur Epiic in Veldhoven
''We helpen ondernemers bij het realiseren van hun innovatieplannen.''

Roy is in 2011 gestart als consultant innovatie bij Epiic. Na een aantal jaren is Roy doorgegroeid tot manager en nog steeds helpt hij samen met zijn collega’s ondernemers bij het realiseren van hun innovatieplannen. Epiic bestaat inmiddels uit ruim 20 medewerkers. Roy: “Zoals je ziet: de doorgroeimogelijkheden bij ABAB zijn uitstekend. Dat was dan ook een van de redenen waarom ik hier ben komen werken.”

Ruimte om je te ontwikkelen

Roy: “Voordat ik bij Epiic begon, werkte ik bij een klein bedrijf, maar voor mijn gevoel paste ik veel beter in een grotere organisatie met meer disciplines. Bij ABAB heb je dan ook veel meer carrièrekansen en zijn de doorgroeimogelijkheden beter. Ook krijg je hier alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. De organisatie is professioneel en we hebben veel kennis in huis. Samen maken we echt het verschil voor onze klanten.”

Mooi vak

“Ik haal veel energie uit klantcontact en het opbouwen van nieuwe relaties,” vervolgt Roy. “De combinatie van management en commercie bevalt mij uitstekend. En het mogelijk maken van innovaties is natuurlijk super mooi,” zegt hij vol trots. “Ook de wijze waarop we dit doen, maakt mij altijd weer trots. Samen met andere collega’s keihard aan de slag gaan om het beste eruit te halen! Ons team bestaat dan ook uit mensen met verschillende achtergronden. Sectorkennis en financieringskennis bundelen wij in een projectteam. Zo komen we goed beslagen ten ijs en kunnen we van grote toegevoegde waarde zijn voor onze klanten.”

Ondernemers helpen

In de visie van Roy draait het bij Epiic om het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun innovatieplannen. Hoe ambitieus of complex die ook zijn. Roy: “Vaak zijn we daardoor als eerste op de hoogte van de nieuwste innovaties en zien we al heel vroeg wat de ontwikkelingen in de markt zijn. Zo hebben we ervoor gezorgd dat baanbrekende producten de markt hebben bereikt. Voorbeelden hiervan zijn automatische oogstmachines, zelfladende auto’s en de doorontwikkeling van de hyperloop. Allemaal projecten die vragen om veel financiering en waaraan wij als Epiic hebben bijgedragen.”

Toekomst

Inmiddels werkt Roy tien jaar bij Epiic. “Nog steeds heb ik het hier prima naar mijn zin. Er staan nog zoveel innovaties en ontwikkelingen op stapel en ik zie het als een uitdaging om hier samen met mijn collega’s aan bij te mogen dragen. Als organisatie verwacht ik dat wij nog wel even door zullen groeien en wat mij betreft groei ik lekker mee!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Adviseur duurzaamheid Epiic Amsterdam Professional
Compliance officer Epiic Amsterdam Professional
Consultant innovatie agro Epiic Veldhoven Professional
Consultant innovatie ICT Epiic Amsterdam Professional