Joost Janssen

Manager innovatie in Nijmegen
“De klant is onderdeel van het team.”

Joost is al ruim drie jaar onderdeel van ABAB Subsidiefocus. Hij werkt momenteel als manager innovatie waarbij hij zich richt op de technologische maakindustrie. Voorheen was hij werkzaam als senior consultant innovatie bij Subsidiefocus. “Je hebt de regie over je loopbaan binnen ABAB en een grote invloed op je eigen carrière.”

Werkweek

Als manager innovatie houdt Joost zich voornamelijk bezig met strategisch overleg, het adviseren van klanten en het coördineren van zijn team. Joost: “Elke werkdag is anders voor mij, dat maakt mijn werk leuk en divers. Daarnaast is resultaatgericht werken een belangrijk onderdeel van mijn baan én dat motiveert mij misschien nog wel het meest.” Momenteel werkt Joost voornamelijk thuis. Normaal gesproken is hij in Veldhoven te vinden, of bij klanten voor externe afspraken.

Innovatie in jezelf

Joost werkt als manager innovatie, maar zichzelf innoveren vindt hij ook belangrijk. Hij noemt zichzelf dan ook “een lerende manager”. Joost: “Ik heb onlangs het Talenten Ontwikkel Programma (TOP) gevolgd. Tijdens dat programma heb ik veel geleerd, niet alleen over ABAB maar ook over mezelf. Met programma’s en cursussen als deze probeer ik mijn kennis te blijven verbreden. Het is fijn dat ABAB die mogelijkheid biedt.”

Joost geeft leiding aan een divers team. “In ons team hebben we een mooie mix op het gebied van kennis en generatie. Dat zorgt voor een goede verdeling en een leuke dynamiek. Samenwerken staat in ons team centraal. Continu delen we onze kennis en visies met elkaar, waardoor iedereen het maximale uit het werk haalt.”

Focus op klanten

De kracht van Subsidiefocus is onze focus op klanten, aldus Joost. “Ik probeer me zo goed als mogelijk te verplaatsen in de klant, om zo het beste advies te kunnen geven. Ik zie de klant écht als onderdeel van het team.” Het leukste aan zijn baan? Daar hoeft Joost niet lang over te denken: “Dat is de samenwerking met klanten en mijn collega’s. Door mee te denken met de klant, behalen we áltijd het gewenste resultaat.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Consultant agribusiness Subsidieadvies Veldhoven Professional
Consultant hightech Subsidieadvies Eindhoven Professional