Mike Los

Manager Belastingadvies en Estate planning in Veldhoven
“De mens staat centraal, dat merk je aan alles.”

De krachten van zijn mensen zo goed mogelijk benutten, dát ziet Mike Los, Manager Belastingadvies en Estate planning als zijn missie. En ABAB benut ook Mikes krachten optimaal. Hij wilde graag meer doen om Estate planning op de kaart te zetten en ABAB gaf hem die kans.

Wat is jouw rol binnen ABAB?

“Ik ben aangenomen als manager Belastingadvies. Toen ik startte in januari 2022 viel me op dat er op het gebied van Estate Planning al veel gebeurde binnen ABAB, maar dat het zowel intern als extern nog onvoldoende bekend was. Ik heb voorgesteld om daar meer mee te doen en ik kreeg de vraag om Estate planning beter op de kaart te zetten. Daar heb ik direct ja op gezegd, want het onderwerp heb ik altijd al interessant gevonden. Nu ben ik ook manager Estate planning.”

Wat houdt Estate planning in?

“Het draait om de financiële, fiscale en juridische keuzes en gevolgen waar je als ondernemer mee te maken krijgt bij alles wat er gebeurt in een leven. Een ondernemer krijgt een relatie of trouwt. Deelt de partner dan mee in de winst? Gedurende het huwelijk en bij het beëindigen daarvan. Wat gebeurt er bij overlijden? Als volwassen kinderen een bedrijf van hun ouders erven, wat zijn dan de fiscale en juridische gevolgen? Worden alle kinderen eigenaar, krijgen alle kinderen evenveel zeggenschap over het bedrijf? Dat zijn lastige vragen waar ondernemers niet altijd bij stil willen staan. Bij Estate planning komt ook de emotionele kant om de hoek kijken. Het draait om onderlinge verhoudingen in families. Dat vind ik interessant. Ons team van planners, fiscalisten en juristen durft onze klanten deze lastige vragen te stellen en het is mooi om te zien dat de ondernemers dat waarderen.”

Hoe zorg je dat Estate planning beter zichtbaar is?

“We hebben een team van goede mensen en die ondersteun ik zodat ze hun werk elke dag beter kunnen doen. Door extern duidelijk te maken wat we doen via communicatie op de website, lezingen en vakbladen, maar ook door intern beter zichtbaar te zijn. Onze collega’s zijn onze ambassadeurs en vangen signalen op bij ondernemers. Soms is het uitdagend, want onze mensen maken ook allemaal deel uit van andere teams. Ik wil daarom veel in relaties investeren om collega’s met elkaar te kunnen verbinden. Het mooie is dat ik vanaf het begin alle ruimte en support heb gekregen om me hiermee bezig te houden.”

Dus het bevalt bij ABAB?

“Zeker. ABAB investeert in mensen. De mens staat centraal en dat is niet zomaar een praatje, dat merk je aan alles. De ondersteuning en coaching die je kunt krijgen, de ruimte die krijgt om vanuit je eigen ambitie je carrière vorm te geven. Dat is uiteindelijk ook iets wat ons onderscheidt. De kwaliteit van de mensen. Zelf probeer ik ook steeds te kijken hoe ik de kracht van de mensen in mijn team zo goed mogelijk kan benutten. Ervaren ze belemmeringen, dan gaan we daarover in gesprek. Er heerst verder een prettige cultuur waarin mensen elkaar veel gunnen. ABAB is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om het professionele niveau te kunnen bieden dat onze klanten zoeken”

Hoe is je werk-privébalans?

“Die is goed. Toen ik wat jonger was stond ik constant ‘aan’ en dacht ik dat veel uren maken gelijk stond aan resultaten behalen, carrière maken. Natuurlijk is dat soms ook nodig, maar ik kan nu beter relativeren. ABAB is ook flexibel. Ik woon in Oosterhout en mijn standplaats is Veldhoven. Als ik om half negen op kantoor wil zijn, moet ik heel vroeg op vanwege files. Meestal werk ik daarom eerst thuis, dan rij ik daarna naar kantoor zonder files. Heb ik thuis een keer een belangrijke afspraak staan, dan kan ik eerder weg. Je zit niet in een strak harnas. Er is vertrouwen.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Goes Professional
Belastingadviseur Belastingadvies