Mike Laurens

Belastingadviseur in Helmond
''Ik waardeer de vrijheid die ik krijg om zelf mijn werkzaamheden in te plannen.''

Mike Laurens is werkzaam als belastingadviseur bij ABAB in Helmond en voor het grootste deel actief voor agrarische ondernemers. Dat doet hij sinds februari 2019 en met veel plezier. “Met name de vrijheid die je krijgt binnen ABAB om je werkzaamheden in te plannen, is heel fijn!”, vertelt Mike.

Vanuit de studiebanken naar ABAB

Na zijn VWO ging Mike Fiscale economie studeren aan Tilburg University. Na het behalen van zijn Bachelor en Master kwam Mike direct vanuit de studiebanken in dienst van ABAB. Mike: “Voor mijn klanten, met name agrarische ondernemers, houd ik me bezig met de fiscale aspecten die in deze ondernemingen kunnen spelen. Dat varieert van het verzorgen van een inbreng in een bv tot het vereenvoudigen van de ondernemingsstructuur en tot de controle van de aangiftes vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting, waarin dit vervolgens moet worden verwerkt. Een gevarieerd pakket dus!”

Enthousiaste collega’s

“Ik heb ABAB leren kennen tijdens de fiscale bedrijvendag in Tilburg in 2018. Daar sprak ik met een paar medewerkers van ABAB en kreeg ik direct een goed gevoel bij de organisatie. De informele sfeer die bij ABAB heerst en het enthousiasme waarmee mijn collega’s hun werk doen, werden tijdens mijn latere sollicitatie nog eens bevestigd. Ik heb niet bij andere werkgevers gewerkt, dus vergelijken kan ik niet, maar wat mij ontzettend bevalt is de vrijheid die je krijgt binnen ABAB. De vrijheid om mijn werkzaamheden in te plannen zoals het mij uitkomt, uiteraard binnen de kaders van de verantwoordelijkheden die je hebt.”

Volledig in eigen hand

“Naast de vrijheid die ik ervaar bij ABAB heb je ook je loopbaan en doorgroei volledig in eigen hand. Je kunt zelf je specialisatie binnen het vakgebied kiezen. Zo ken ik ook voorbeelden van enkele collega’s die momenteel in een andere discipline werkzaam zijn dan waarin ze zijn begonnen. Een collega begon ooit als fiscalist en is nu werkzaam als accountant. Een andere collega startte ooit als assistent-accountant, maar is nu actief als klantadviseur. De mogelijkheden zijn dus echt heel breed bij ABAB!”

Klantdossiers overnemen

“In de eerste drie jaar als belastingadviseur bij ABAB heb ik echt heel veel geleerd. Op het kantoor waar ik werk in Helmond gaan binnen een paar jaar een paar enkele collega’s, senior belastingadviseurs, met pensioen. Het is dan ook mijn ambitie op korte termijn om tegen die tijd voldoende ervaring te hebben opgedaan om klantdossiers van hen te kunnen overnemen. Daarbij is het mijn uitdaging om hun klanten dezelfde kwaliteit te blijven bieden die zij de afgelopen jaren van mijn collega belastingadviseurs gewend zijn.”

Hechte band

“Een van de aspecten die het werken bij ABAB zo leuk maken, is de samenwerking met mijn collega’s. Vooral binnen ons kantoor in Helmond zorgen de VrijMiBo, etentjes en andere leuke activiteiten ervoor dat je je collega’s goed leert kennen. Ik merk dat daardoor de band met collega’s hechter wordt en de samenwerking tijdens de werkweek veel fijner loopt.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Belastingadviseur Belastingadvies Terneuzen Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Breda Starter
Belastingadviseur Belastingadvies Goes Professional
Belastingadviseur Belastingadvies