Mieke Cornelissen

Assistent-accountant in Boxmeer
''Elke administratie is weer anders met andere ondernemers en strategieën. Dat maakt het interessant.''

Mieke is al meer dan twintig jaar assistent-accountant en ze doet haar werk nog steeds met erg veel plezier. Haar rol is in de loop der jaren veranderd. “Vroeger boekte ik alleen in, nu heb ik ook een adviserende rol.” Het afwisselende in haar werk spreekt haar erg aan, waardoor ze extra gemotiveerd is. “

Trots op ABAB

Na een jaar werken op de debiteurenadministratie van een computergroothandel, is ze bij ABAB aan de slag gegaan. “De overstap naar ABAB was voor mij een uitdaging. Ik kreeg meer verdieping en kennis in de totale administratie van verschillende bedrijven.” Toch vond Mieke snel haar draai bij ABAB en is ze erg trots om deel uit te maken van het bedrijf. “ABAB is een allround accountants- en adviesorganisatie met veel specialistische kennis op verschillende gebieden, waardoor veel meerwaarde geboden kan worden.”

Adviserende rol

De functie van assistent-accountant bij ABAB is in de loop van de tijd uitgebreid met advieswerk. Mieke vindt de afwisseling in haar werk en het klantcontact het fijnst. “Elke administratie is weer anders met andere ondernemers en strategieën. Dat maakt het interessant.” Ze vindt het prettig om korte lijntjes te behouden tussen de klant en andere collega’s.

Ontwikkeling

Mieke heeft al heel veel ervaring opgedaan bij ABAB de afgelopen jaren. Toch probeert ze haar kennis steeds meer uit te breiden. Mede daarom heeft Mieke een aantal interne cursussen gedaan om haar kennis bij te spijkeren. “Je kunt zelf aangeven waarin je nog wilt groeien, dat vind ik mooi.” Ze nam deel aan een aantal HIT! Sessies. Tijdens deze sessies wordt kort en effectief getraind op specifieke onderwerpen in de omgang met klanten. “Ik ontdekte dat ik op communicatief vlak nog wat bij kon leren. En dus heb ik daarvoor een cursus gevolgd.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Helmond Professional
Accountant Accountancy Roosendaal Professional