Marleen en Maxine

in Tilburg
Paarden zijn hun leven én hun werk.

ABAB-collega’s Marleen en Maxine delen niet alleen dezelfde werkgever. Ze zitten ook allebei in de paardensport. Het mooie is dat ze hun passie voor paarden in hun werk kwijt kunnen. Ze maken deel uit van brancheteam Paardenhouderij en driekwart van hun klanten zijn paardenondernemers.

Benieuwd welke mogelijkheden ABAB voor jou heeft?

Bij Marleen van Straaten en Maxine Koenen zat de liefde voor paarden er al vroeg in. Marleen had als kind een verzorgpony en Maxine rijdt ook sinds haar 5e jaar. Ze kozen allebei voor een andere tak van paardensport. Maxine dressuurruiter en Marleen is menner.

Marleen traint voor haar werk eerst haar paarden

Marleen: “De eigenaren van mijn verzorgpony zaten in de mensport. Via hen heb ik de sport leren kennen.” Haar paard Mavino staat aan huis. Marleen rijdt ‘s zomers wedstrijden in Nederland en haar volgende doel is het deelnemen aan internationale wedstijden. Haar voldoening haalt ze niet alleen uit de wedstrijden. De band met haar paard is ook belangrijk. “Dat is de basis. Je bouwt een vertrouwensband op. Van daaruit kun je samen verder komen.” De flexibiliteit bij ABAB maakt dat ze haar hobby kan blijven combineren met haar werk: “Bij ABAB kan ik een paar dagen per week thuis werken. Die flexibiliteit is prettig. Op de dagen dat ik thuiswerk kan ik ’s morgens eerst trainen voor ik start met werken.” Ook inhoudelijk heeft ze nu in haar werk veel met de paardenwereld van doen. “Ik deed een meeloopstage bij ABAB en ze vonden me een goede match omdat paarden mijn hobby zijn.” Ze werkt nu als assistent accountant in team Paardenhouderij. “Onze klanten zijn maneges, trainingsstallen, wedstrijdruiters, handelsstallen. Omdat Maxine en ik zelf in die wereld zitten, hebben we snel een connectie met de klant.”

Maxine maakte bij ABAB van haar hobby haar werk

Maxine heeft sinds kort weer een eigen paard, de merrie Ragni. Ze zet Ragni in voor dressuurfokkerij en gaat haar trainen voor dressuur. Haar paard is haar beste vriendin. Maxine studeerde af aan het mbo Bedrijfsleider paardensporthouderij, uitstroomrichting fokkerij en instructie, maar in haar laatste jaar brak ze haar rug bij een val van een paard. “Dit betekende dat ik geen beroep meer kon uitoefenen waar het werken in de stal een onderdeel van uitmaakte. Als hobby kan ik gelukkig nog wel paardrijden, dat is minder belastend dan fulltime werken in de stal.” Ze nam een jaar de tijd om na te denken over wat ze nu wilde gaan doen en koos voor hbo Accountancy. Als kind wilde ze altijd al rekenleraar worden, dus de liefde voor cijfers zat er al in. Al in haar eerste jaar maakte ze kennis met ABAB tijdens een speeddate met bedrijven. Ze stelde zich voor en vertelde over haar paardenhobby. Bij ABAB was de interesse gewekt en ze boden haar na een gesprek op kantoor een stageplek aan voor het tweede jaar. “In het tweede jaar vroegen ze me tijdens mijn stage of ik deeltijd wilde verder studeren en vier dagen in dienst wilde komen.” Ze is nu assistent-accountant: “Het is leuk dat ik op deze manier toch steeds met paarden bezig ben. Ik zit wel op kantoor, maar ik ken de wereld en de producten die ze bijvoorbeeld moeten inkopen. Soms gaan we voor een bespreking langs de ondernemers en dan krijgen we een rondleiding over het bedrijf. Mooi om te zien hoe de ondernemers dan vol toewijding over hun vak en dieren vertellen!”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Aankomend accountant Accountancy Goes Starter
Accountant Accountancy Professional
Accountant Accountancy Helmond Professional
Accountant Accountancy Roosendaal Professional