Marijke Rombouts

Senior jurist in Den Bosch
''Je hoort er helemaal bij, dat vind ik heel bijzonder.''

Toen Marijke aan haar rechtenstudie begon, dacht ze dat ze advocaat wilde worden. Tijdens haar stage bij ABAB ontdekte ze hoe leuk de adviespraktijk in het ondernemingsrecht is. “Ik zou nu niks anders meer willen.”

Adviespraktijk is erg leuk

Marijke vertelt: “Tijdens mijn studie volgde ik ondernemingsrechtvakken, maar dit rechtsgebied sprong er voor mij niet echt uit.” Ze veranderde van mening tijdens haar stage bij ABAB. “Ik ontdekte dat ik de zakelijke adviespraktijk erg leuk vond. Waarom? Je adviseert klanten bij de uitvoering van hun ondernemingsplannen en komt niet pas achteraf in beeld, als het 'kwaad' al geschied is.” Marijke besloot dan ook om zich tijdens de laatste jaren van haar studie te specialiseren in het ondernemingsrecht.

Veel vrijheid

Na afronding van haar studie trad Marijke in dienst bij ABAB. “Ik vind de sfeer heel prettig. ABAB is een mooie organisatie waar je veel kunt leren in je eigen vakgebied en doordat je veel samenwerkt met verschillende disciplines, ook daarbuiten. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en je hebt veel vrijheid. Een uurtje eerder of later beginnen, is meestal geen probleem. Zolang je maar je eigen verantwoordelijkheid neemt.”

Onderdeel van het team

Als jurist werkt Marijke elke dag op een andere ABAB-vestiging. “Op andere kantoren moet je zelf een band opbouwen, laten zien wat je kunt. Ik ben er trots op dat ik dat op alle kantoren heb weten neer te zetten.” Vooraf vroeg ze zich af in hoeverre je bij een team hoort als je ergens maar één dag per week werkt. Maar ze wordt overal met open armen ontvangen. “Borrels, uitjes: ik word overal voor uitgenodigd! Je hoort er helemaal bij, dat vind ik heel bijzonder.”

Bekijk alle medewerkersverhalen

Relevante vacatures

Functie Vakgebied Locatie Werkervaring
Jurist ondernemingsrecht Legal Breda Professional
Specialist loonheffingen Legal Tilburg Professional